Ο Μπούκερ «καθάρισε» τους Μάβερικς - Ανενόχλητοι οι Θάντερ στο Σαν Αντόνιο, την... πάτησε το Μαϊάμι (vids)
i

© photo by Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπούκερ «καθάρισε» τους Μάβερικς - Ανενόχλητοι οι Θάντερ στο Σαν Αντόνιο, την... πάτησε το Μαϊάμι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:12 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 25.01.2024

Στο Ντάλας οι Σανς εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις και με πρωταγωνιστή τον Ντέβιν Μπούκερ με τους 46 πόντους του διέλυσαν (132-109) τους Μάβερικς. Την απουσία του Τρέι Γιανγκ εκμεταλλεύτηκα οι Ουόριορς και επικράτησαν εύκολα των Χοκς (134-112), ενώ οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην έδρα των Σπερς (140-114). Αντίθετα οι Χιτ έχασαν (105-96) στο Μαϊάμι από όσους Γκρίζλις έχουν απομένει υγιείς.

Το Μιλγουόκι αποτέλεσε το επίκεντρο της αγωνιστικής. Όχι μόνο για την ελληνική επικράτεια, λόγω της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του αδελφού του Θανάση, αλλά λόγω των... εξελίξεων. 

Πριν από μερικές ώρες απολύθηκε ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν, έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι για την τρέχουσα περίοδο χωρίς αυτόν στον πάγκο, ο Greek Freak έκανε ένα ακόμα triple double, ενώ στην πόλη όλοι περιμένουν τον κόουτς Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος θα αναλάβει δράση άμεσα. 

Βέβαια, στο πρόγραμμα υπάρχουν κι άλλες αναμετρήσεις με έντονο ενδιαφέρον. Όπως αυτή των Φοίνιξ Σανς, που βρέθηκαν στο Ντάλας και εκεί νίκησαν με μεγάλη άνεση τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά όχι και του Κάιρι Ίρβινγκ, μιας και ο τελευταίος παραμένει τραυματίας και εκτός δράσης. 

Οι Ήλιοι, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος σταμάτησε στους 46 πόντους με 17/23 σουτ, έφθασαν μέχρι το υπέρ τους 132-109 και κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν χρειάστηκε να βάλει πάνω από 20 πόντους. Τόσους είχε ο Μπράντλεϊ Μπιλ, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ σούταρε μόνο έξι δίποντα στο παιχνίδι (είχε συνολικά 12 πόντους) και κανείς δεν θυμάται πότε πήρε λιγότερες προσπάθειες σε έναν αγώνα. Ίσως όταν ήταν rookie. 

Για τους Καουμπόηδες, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να αλλάξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης. 

Στο Γκόλντεν Στέιτ, οι Ουόριορς που έχουν μείνει πίσω στο κυνήγι για μία θέση στα Play Offs της Δύσης, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Τράι Γιανγκ και κατάφεραν να νικήσουν με χαρακτηριστική άνεση τους Ατλάντα Χοκς: 134-112. Το ίδιο εύκολο, αν όχι και ακόμα περισσότερο ήταν και το έργο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Σαν Αντόνιο

Εκεί κατακτήθηκε η 31η νίκη των Θάντερ σε σύνολο 44 αγώνων και πλέον το ρεκόρ τους είναι ακριβώς το ίδιο με των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, πράγμα που σημαίνει πως μοιράζονται την κορυφή της δυτικής περιφέρειας, με το ίδιο ρεκόρ που έχουν και οι Μιλγουόκι Μπακς στην Ανατολή (31-13). Δηλαδή, μόνο οι Μπόστον Σέλτικς (30-14) έχουν καλύτερη επίδοση από αυτούς τους τρεις. 

Μια... βουτιά στα triple doubles του Αντετοκούνμπο - Έκανε το 45ο του και το έβδομο της σεζόν (vids)
NBA

08:42 - 25.01.2024

Μια... βουτιά στα triple doubles του Αντετοκούνμπο - Έκανε το 45ο του και το έβδομο της σεζόν (vids)

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/1) οι Μπακς νίκησαν τους Καβαλίερς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ξανά μία τριπλή επίδοση. Ήταν το δεύτερο διαδοχικό του triple double και το τρίτο του στα τελευταία τέσσερα ματς. Πριν από οκτώ χρόνια είχε κάνει το πρώτο του!

Στο Μαϊάμι, οι Χιτ αν και αντιμετώπισαν τους αποδεκατισμένους από τραυματισμούς Μέμφις Γκρίζλις και είχαν στη διάθεσή τους τον ηγέτη τους, Τζίμι Μπάτλερ, ηττήθηκαν με 105-96. Για τις Αρκούδες, που δεν είχαν στη διάθεσή τους τούς Τζα Μοράντ (εκτός σεζόν), Ντέσμον Μπέιν, Σάντι Αλντάμα, Μάρκους Σμαρτ, Λουκ Κενάρντ, αλλά και τους ρολίστες Μπράντον Κλαρκ, Ντέρικ Ρόουζ, βρήκαν τον τρόπο να επιβιώσουν. Και σε αυτό βοήθησε απίστευτα ο Βινς Ουίλιαμς, ο οποίος έχει πάρει ευκαιρίες και τις έχει εκμεταλλευτεί σχεδόν όλες. Αυτή τη φορά είχε 25 πόντους, ενώ από τον πάγκο ήρθε ο γιος του Σκότι Πίπεν, ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ, για να κάνει ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 15 πόντους.