Μια... βουτιά στα triple doubles του Αντετοκούνμπο - Έκανε το 45ο του και το έβδομο της σεζόν (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Μια... βουτιά στα triple doubles του Αντετοκούνμπο - Έκανε το 45ο του και το έβδομο της σεζόν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 25.01.2024

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/1) οι Μπακς νίκησαν τους Καβαλίερς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ξανά μία τριπλή επίδοση. Ήταν το δεύτερο διαδοχικό του triple double και το τρίτο του στα τελευταία τέσσερα ματς. Πριν από οκτώ χρόνια είχε κάνει το πρώτο του!

Κατά τη διάρκεια της 11ης σεζόν της καριέρας του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αναβαθμίσει τη θέση του στη λίστα ιστορικών στατιστικών. 

Κατ' αρχάς έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, όταν έβαλε 64 στους Ιντιάνα Πέισερς. Επίσης, έχει γίνει ο πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ κάτι ανάλογο με τις ομάδες τους έχουν κάνει μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (Σικάγο Μπουλς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ Καβαλίερς) και Κέβιν Γκαρνέτ (Μινεσότα Τίμπεργουλς). 

Προσφάτως, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς προσπέρασε τον πρώην προπονητή του στους Μπακς, Τζέισον Κιντ (νυν των Ντάλας Μάβερικς) και πλέον αυτός είναι ο 89ος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας. 

Γενικά, φέτος και πέρσι (δηλαδή το 2023), έχει αρχίσει να κάνει triple double με μεγάλη συχνότητα και τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/1), στον αγώνα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς έκανε την έβδομη «τριπλή» επίδοση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και 45ο στο σύνολο της πορείας του από το 2013 μέχρι σήμερα. 

Το πρώτο του triple double το έκανε στις 22 Φεβρουαρίου 2016, όταν κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς του αείμνηστους Κόμπι Μπράιαντ. Τότε που κατέγραψε στην στατιστική του 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια (παρά μερικές μέρες) και έχουν μεσολαβήσει μεγάλες στιγμές: Δύο βραβεία MVP, ένα πρωτάθλημα (2021) και άλλα 44 triple doubles. 

Ο Ντοκ Ρίβερς αναλαμβάνει τους Μπακς
NBA

19:02 - 24.01.2024

Ο Ντοκ Ρίβερς αναλαμβάνει τους Μπακς

Ο Ντοκ Ρίβερς έδωσε τα χέρια με τους Μιλγουόκι Μπακς και θα είναι ο προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία τους και τον μεγάλο στόχο να τους επαναφέρει στην κορυφή του NBA.

Χρειάζεται ένα ακόμα για να καταγράψει τις περισσότερες τέτοιους είδους επιδόσεις κατά τη διάρκεια μίας σεζόν. Διότι, κόντρα στους Καβς το έκανε για έβδομη φορά, όσες δηλαδή στο σύνολο τις σεζόν 2020-21. Έχει μπροστά του 38 παιχνίδια για την regular season και το πιθανότερο είναι πως το όγδοο δεν θα αργήσει να έρθει! 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!