Οι Κλίπερς... άργησαν, αλλά νίκησαν τους Λέικερς - Εκτός έδρας επιτυχίες για Νικς και Νάγκετς (vids)
i

© photo by MediaNews Group / Pasadena Star-News via Getty Images

Οι Κλίπερς... άργησαν, αλλά νίκησαν τους Λέικερς - Εκτός έδρας επιτυχίες για Νικς και Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 24.01.2024

Ο Κουάι Λέοναρντ έκανε το δεύτερο triple double της καριέρας, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αγωνίστηκε για τους Λέικερς και οι Κλίπερς στην τέταρτη συνάντησή τους με τους συμπολίτες τους στο Λ.Α. πήραν την πρώτη τους νίκη - Στο Μπρούκλιν, οι Νικς πήραν τη νίκη κόντρα στους γείτονες Νετς, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στην επικράτηση επί των Πέισερς στην Ιντιάνα. Νίκες για Θάντερ και Πέλικανς.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, οι Κλίπερς χρειάστηκαν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στα δεδομένα που έθετε η προσθήκη του Τζέιμς Χάρντεν. Σύντομα όμως, βρήκαν έναν τρόπο και μία μέθοδο αποτελεσματικής λειτουργίας και πλέον μαζεύουν νίκες με μεγάλη συχνότητα. Πολύ μεγαλύτερη από τους συμπολίτες τους, Λέικερς

Μόνο που στις τρεις πρώτες συναντήσεις με την... παραδοσιακή δύναμη του Λ.Α., οι Κλίπερς είχαν χάσει και τις τρεις. Τώρα όμως, τα ξημερώματα Τετάρτης (24/1) πήραν τη νίκη με 127-116, σε μία βραδιά που δεν αγωνίστηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

O Κουάι Λέοναρντ για τους νικητές είχε 25 πόντους. 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Αυτό μάλιστα, ήταν (μόλις) το δεύτερο triple doubleτης καριέρας του και μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν (23 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο πιο... χαρούμενος πάντως, ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος μάλιστα προσέθεσε 16 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του. 

Για του Λιμνάνθρωπους, ο ΝτιΆντζελο Ράσελ έκανε ένα ακόμα καλό ματς και κατέγραψε στη στατιστική του 27 πόντους και 10 ασίστ. «Διπλή» επίδοση έκανε και ο Άντονι Ντέιβις (26 πόντοι, 12 ριμπάουντ), αλλά οι Λέικερς δεν απέφυγαν την ήττα και έχουν ξανά αρνητικό ρεκόρ: 22-23. Την ίδια ώρα που οι Κλίπερς με 28-14 βρίσκονται μπροστά και... μακριά τους. 

Ένα παιχνίδι με τοπικά χαρακτηριστικά, έγινε και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στο Μπρούκλιν συγκεκριμένα, εκεί όπου οι Νετς φιλοξένησαν τους Νικς, αλλά δεν μπόρεσαν να τους κάνουν να αισθανθούν άβολα μακριά από το Madison. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 108-103 με τους Τζέιλεν Μπράνσον και Τζούλιους Ραντλ να βάζουν από 30 πόντους έκαστος. 

Στην Ιντιάνα, οι Νάγκετς με τους Νίκολα Γιόκιτς (31 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ) και Τζαμάλ Μάρεϊ (31 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) να πραγματοποιούν εκπληκτικές εμφανίσεις, νίκησαν τους Πέισερς (114-109), που αγωνίστηκαν χωρίς τον All-Star τους, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. 

Στην Οκλαχόμα, οι Θάντερ με... σωτήρα τον Τζέιλεν Ουίλιαμς, ο οποίος ευστόχησε στο τελευταίο σουτ (2'' πριν τη λήξη) επικράτησαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 111-109, ενώ οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς διέλυσαν (153-124) τους Γιούτα Τζαζ