Ένας Γιάννης δεν ήταν αρκετός, οι Καβαλίερς κυριάρχησαν στο Μιλγουόκι

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Tim Warner/Getty Images

Ένας Γιάννης δεν ήταν αρκετός, οι Καβαλίερς κυριάρχησαν στο Μιλγουόκι

Χρήστος Τσάλτας 05:50 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 06:15 - 27.01.2024

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επέβαλαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς και παρά το παρολίγον triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασαν στη νίκη με 112-100 μέσα στο Fiserv Forum.

Το σερί σταμάτησε για τους Μιλγουόκι Μπακς, που ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Ντοκ Ρίβερς στο Ουισκόνσιν. Μάλιστα με το πέρας του αγώνα τα «ελάφια» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του έμπειρου προπονητή, μπαίνοντας για τα καλά σε νέα εποχή. 

Αυτό βέβαια δεν πτόησε καθόλου τους αντιπάλους τους. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έβγαλαν αντίδραση για την προ ημερών ήττα τους στο Fiserv Forum και με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο πήραν τη νίκη, με τα «ελάφια» να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των παικτών του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Μπακς υποχώρησαν στο 31-14, την ώρα που οι Καβαλίερς επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκαν στο 27-16, παραμένοντας σε τροχιά πρώτης εξάδας. Οι Καβς διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής και το πέρασμά τους από το Μιλγουόκι δείχνει την δυναμική και τον χαρακτήρα τους τη φετινή σεζόν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο πρωταγωνιστής των Μπακς, με τον Greek Freak να μετράει 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 6 λάθη σε 35:47, έχοντας και 9/13 σουτ. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, αλλά η παρουσία του δεν αρκούσε, σε ένα παιχνίδι που ο Ντάμιαν Λίλαρντ μέτρησε 22 πόντους με το απογοητευτικό 7/24 σουτ σε 38 λεπτά αγώνα.

Ο Θανάσης Αντετοκούμμπο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση για ακόμα μια φορά.

Από την πλευρά των νικητών, ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν σημείο αναφοράς, με τον Spida να μετράει 32 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 12/27 σουτ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του. Δεν ήταν μόνος, καθώς ο Τζάρετ Άλεν είχε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9/20 σουτ, ενώ ο Κάρις ΛεΒέρτ ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.