Το 20ο All-Star Game του ΛεΜπρόν που καταρρίπτει το ρεκόρ του Τζαμπάρ - Ο Αντετοκούνμπο στο Νο 1 των προτιμήσεων (vid)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Το 20ο All-Star Game του ΛεΜπρόν που καταρρίπτει το ρεκόρ του Τζαμπάρ - Ο Αντετοκούνμπο στο Νο 1 των προτιμήσεων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:18 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 27.01.2024

Στην 21η του σεζόν στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα εμφανιστεί για 20η φορά στο All-Star Game και πλέον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάντως, συγκέντρωσε σχεδόν 400.000 ψήφους περισσότερους από τον σούπερ σταρ των Λέικερς.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προσπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και έκανε πράξη κάτι που πριν από περίπου μία δεκαετία πριν φάνταζε ακατόρθωτο. Έγινε αυτός ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και επειδή συνεχίζει στο υψηλό επίπεδο -και ήδη έχει ξεπεράσει τους 40.000 πόντους- δημιουργεί στατιστικές συνθήκες που δύσκολα θα ανατραπούν. 

Τώρα, ενημερώθηκε για ένα νέο κατόρθωμα και ένα καινούργιο ρεκόρ κάτι που έτσι κι αλλιώς αναμενόταν να συμβεί. Απλώς, απέκτησε επίσημα χαρακτηριστικά. Ο 38χρονος σούπερ σταρ των Λέικερς κατοχύρωσε τη θέση του στο All-Star Game του 2024 (που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στο Gainbridge Fieldhouse της Ιντιάνα) και αυτή είναι η 20η φορά που θα βρεθεί ανάμεσα στους επίλεκτους του πρωταθλήματος για την μεγάλη ετήσια γιορτή των κορυφαίων.

Προσπέρασε δηλαδή, ξανά τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος συμμετείχε 19 φορές στο All-Star, ενώ ο αδικοχαμένος, μια μέρα σαν και την σημερινή (26/1) Κόμπι Μπράιαντ είχε λάβει μέρος 18. 

Φέτος, το All-Star Weekend επιστρέφει με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του και μία κόντρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ο ΛεΜπρόν ως παίκτης των δυτικών Λέικερς θα εκπροσωπήσει την περιφέρειά του ως μέλος της πρώτης πεντάδας της γιορτής, παρέα με τους Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς), Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Κέβιν Ντουράντ (Φοίνιξ Σανς). 

Ο ΛεΜπρόν συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τα αστέρια της Δύσης (5.098.872), αλλά στην Ανατολή υπήρξε... κάποιος με μεγαλύτερο βαθμό προτίμησης από αυτόν, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς αποτέλεσε την απόλυτη επιλογή των φιλάθλων, των ΝΒΑers, αλλά και των Media και 5.427.874 ήταν το μεγάλο αφεντικό της διαδικασίας. 

Ο Σιάκαμ με άλλα χρώματα, αλλά με το ίδιο στυλ επιβλήθηκε των Σίξερς - Νίκες για Λέικερς, Τίμπεργουλβς και Τζαζ (vids)
NBA

09:19 - 26.01.2024

Ο Σιάκαμ με άλλα χρώματα, αλλά με το ίδιο στυλ επιβλήθηκε των Σίξερς - Νίκες για Λέικερς, Τίμπεργουλβς και Τζαζ (vids)

Με τους Τορόντο Ράπτορς ο Πασκάλ Σιάκαμ έχει πανηγυρίσει σημαντικές νίκες επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά τώρα το έκανε με τους Ιντιάνα Πέισερς και μάλιστα καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό triple double. Στο Λ.Α. οι Λέικερς με πρώτο σκόρερ (και πάλι) τον ΝτιΆντζελο Ράσελ νίκησαν τους Μπουλς. Εκτός έδρας επιτυχίες για Μινεσότα (στο Μπρούκλιν) και Γιούτα (στην Ουάσινγκτον).

Ο Greek Freak θα είναι το κεντρικό πρόσωπο των ανατολικών και στην πρώτη πεντάδα μαζί του θα βρίσκονται ο συμπαίκτη τους στα Ελάφια, Ντέιμιαν Λίλανρτ και οι Τζόελ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια Σίξερς), Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς) και Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Ιντιάνα Πέισερς).