Διασυρμός για τους φιναλίστ - Οι Νικς διέλυσαν τους Νάγκετς και οι Σέλτικς «κατασπάραξαν» τους Χιτ (vids)
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Διασυρμός για τους φιναλίστ - Οι Νικς διέλυσαν τους Νάγκετς και οι Σέλτικς «κατασπάραξαν» τους Χιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 26.01.2024

Ο πρωταθλητές Νάγκετς βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη και εκεί οι Νικς τους διέλυσαν με το εντυπωσιακό 122-84, ενώ και οι περσινοί φιναλίστ των τελικών υπέφεραν ακόμα περισσότερο και μάλιστα στην έδρα τους. Στο Μαϊάμι οι Σέλτικς έκαναν... πάταγο και επικράτησαν των Χιτ με 143-110.

Οι Νάγκετς ήταν υποψιασμένοι. Ήξεραν εξ αρχής πως οι Νικς, από τη μέρα που απέκτησαν τον Ότζι Ανουνόμπι, έχουν αναβαθμίσει το παιχνίδι τους και αποτελούν μία από τις πιο... καυτές ομάδες ολόκληρης της λίγκας. Άλλωστε, η ομάδα της Νέας Υόρκης πριν πριν υποδεχθεί στο Madison τους πρωταθλητές ΝΒΑ από το Ντένβερ, δηλαδή τον Νίκολα Γιόκιτς και την εκλεκτή του παρέα, είχαν δέκα νίκες στα δώδεκα ματς που είχαν αγωνιστεί τον πρώτο μήνα του 2024. 

Και στο 13ο -και το πιο απαιτητικό- όχι μόνο τα κατάφεραν ξανά, αλλά επικράτησαν των Σβόλων με το επιβλητικό 122-84. Τους διέλυσαν με σχεδόν (παρά... δύο) 40 πόντους και δεν τους άφησαν κανένα περιθώρια να διεκδικήσουν τη νίκη από το πρώτο λεπτό.

Στο σύνολο της πορείας, ο Ανουνόμπι ήταν ο κορυφαίος όλων. Ο τέως φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς και νυν κάτοικος Νέας Υόρκης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους και έκανε 6 κλεψίματα! Χρειάστηκε να παίξει μόνο 29'19'', καθώς οι διαφορές -από το πρώτο κιόλας μέρος- ήταν μεγάλες και ο Νίκολα Γιόκιτς δεν μπορούσε μόνος του να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αναμέτρησης. 

Ο Σέρβος είχε 31 πόντους και 11 ριμπάουντ, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει... διαδρόμους στους συμπαίκτες του (είχε μόλις 3 ασίστ), ενώ την ίδια ώρα οι Νικς, πέραν του Ανουνόμπι, είχαν πολλές... πηγές. Ο Τζέιλεν Μπράνσον κατέγραψε στη στατιστική του 21 πόντους, ενώ ο Κουεντίν Γκράιμς ήρθε από τον πάγκο και έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι (19 πόντοι). 

Πέραν από τους πρωταθλητές Νάγκετς πάντως, τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/1) έπεσαν... βαριά και για τους περσινούς φιναλίστ των τελικών: Τους Μαϊάμι Χιτ. 

Υποδέχθηκαν στη Φλόριντα τους Μπόστον Σέλτικς κι όταν έληξε ο αγώνας, είχαν βάλει 33 πόντους λιγότερους από τους Κέλτες. Το τελικό 143-110 υποδεικνύει με ακρίβεια την ταλαιπωρία που βίωσαν στην έδρα τους. Επτά παίκτες των φιλοξενουμένων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, τους περισσότερους τους σημείωσε ο Τζέισον Τέιτουμ (26 πόντοι), ενώ από την άλλη πλευρά, στο ντεμπούτο του Τέρι Ροζίερ με την φανέλα των Χιτ δεν φάνηκε η θεωρητική αναβάθμιση που προσφέρει ο σκληροτράχηλος γκαρντ στην ομάδα. Ήταν άστοχος, περιορίστηκε στους 7 πόντους (με 3/10 σουτ), ενώ από 19 έβαλαν ο Μπαμ Αντεμπάγιο και ο Τάιλερ Χίροου και από 17 ο Τζίμι Μπάτλερ.