Ουίζαρντς: Παρελθόν από τον πάγκο ο Άνσελντ, αναλαμβάνει ρόλο στο front office

Ουίζαρντς: Παρελθόν από τον πάγκο ο Άνσελντ, αναλαμβάνει ρόλο στο front office

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 17:02 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Ουές Άνσελντ Τζούνιορ θα αναλάβει ρόλο στο front office της ομάδας και ο πρώτος βοηθός του Μπράιαν Κιφ θα διατελέσει χρέη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αποχωρεί από τον πάγκο των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ο Ουές Άνσελντ Τζούνιορ. Η ομάδα της ανατολικής περιφέρειας μετακινεί τον 48χρονο από τη θέση του προπονητή κα θα έχει πλέον ρόλο στο front office, λόγω της κακής πορείας της ομάδας τους τελευταίους μήνες.

Οι Ουίζαρντς είναι προτελευταίοι, στην 14η θέση της ανατολικής περιφέρειας, με 7 νίκες και 36 ήττες (3-17 εντός, 2-19 εκτός). Τόσο οι φίλαθλοι της ομάδας όσο και η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένη με τα όσα έχει παρουσιάσει η ομάδα εντός του παρκέ.

Ο Άνσελντ προπόνησε τους Ουίζαρντς για 2,5 σεζόν, εκκινώντας από τις 17 Ιουλίου του 2021 και ως head coach κατέγραψε ρεκόρ 77-130. Στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, ο πρόεδρος Μάικλ Γουίνγκερ δήλωσε: «Μετά από σκεπτόμενες συζητήσεις που κάναμε με τον Ουές, αποφασίσαμε ότι μια αλλαγή ήταν αναγκαία για το καλό της ομάδας» ενώ από την πλευρά του ο Άνσελντ είπε: «Είμαι ευγνώμων που προσέφερα της υπηρεσίες μου ως head coach της ομάδας».

Οι Ουίζαρντς δεν θα προχωρήσουν σε πρόσληψη νέου προπονητή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και ο πρώτος βοηθός του Ουές, Μπράιαν Κιφ θα υπηρετήσει ως προπονητής.

Ο Άνσελντ είναι γνωστό επίθετο για τους φίλους των «Μάγων», καθώς είναι ο γιος του Hall of Famer Ουές Άνσελντ , ο οποίος ήταν ο MVP τη σεζόν 1968-69 στο NBA και πέντε φορές All-Star για την ομάδα.

Ο Ντοκ Ρίβερς αναλαμβάνει τους Μπακς
NBA

19:02 - 24.01.2024

Ο Ντοκ Ρίβερς αναλαμβάνει τους Μπακς

Ο Ντοκ Ρίβερς έδωσε τα χέρια με τους Μιλγουόκι Μπακς και θα είναι ο προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία τους και τον μεγάλο στόχο να τους επαναφέρει στην κορυφή του NBA.

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός