Οι Μπακς πληρώνουν τρεις προπονητές για να κάνει ένας τη δουλειά!

Οι Μπακς πληρώνουν τρεις προπονητές για να κάνει ένας τη δουλειά!

Γιάννης Πάλλας 18:53 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 25.01.2024

Ο Ντοκ Ρίβερς είναι έτοιμος για το συμβόλαιο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κανονικά θα πληρώνονται και οι προκάτοχοι του στους Μιλγουόκι Μπακς Μάικ Μπουντενχόλζερ και Έντριαν Γκρίφιν

Όσο κι αν οι Μιλγουόκι Μπακς ξεκίνησαν τη σεζόν βάζοντας ψηλά τον πήχη για τη νέα χρονιά, οι αλλαγές προπονητών, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν!

Γι’ αυτό και φτάνουν στο απίστευτο κατόρθωμα να πληρώνουν μέσα σε μια σεζόν τρεις προπονητές για να κάνει ένας τη δουλειά!

Το front-office των «ελαφιών» είναι προφανές πως έχει κάνει αστοχίες, με αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις των δυο απολυμένων τεχνικών (Μάικ Μπουντενχόλζερ και Έντριαν Γκρίφιν) και η αμοιβή του εν αναμονή κόουτς Ντοκ Ρίβερς να φτάνουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Στο ΝΒΑ δεν νοείται να απομακρυνθεί ένας προπονητής και να μην αποζημιωθεί για όλο το συμβόλαιο του. Ούτε οι... φίλαθλοι μαπίνουν στην εξίσωση της αποζημίωσης για να λειτουργήσουν ως «μοχλός πίεσης», ούτε... ψαλίδι μπορεί να γίνει εύκολα στα χρήματα.

Ο Ρίβερς των 40 εκατομμυρίων δολαρίων!

Κοντά στην υπογραφή συμβολαίου 3.5 ετών με τους Μιλγουόκι Μπακς είναι ο Ντοκ Ρίβερς με συνολικές αποδοχές 40 εκατομμύρια δολάρια! Ο 62χρονος προπονητής αναμένεται να υπογράψει άμεσα το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του που θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-2027.

Τα «ελάφια» θα αποτελέσουν την πέμπτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του Ντοκ Ρίβερς, καθώς στο παρελθόν είχε καθίσει στον πάγκο των Μάτζικ (1999-03), Σέλτικς (2004-13), Κλίπερς (2013-20) και Σίξερς (2020-23).

Η πιο σημαντική διάκριση του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς.

Οι απολυμένοι

Πρώτα ο Μάικ Μπουντενχόλζερ και μετά ο Έντριαν Γκρίφιν οδηγήθηκαν στην έξοδο «πληρώνοντας» την αδυναμία της ομάδας να είναι πιο αποτελεσματική.

Μάλιστα, ο Μπουντενχόλζερ βίωσε την πιο πικρή απόλυση, καθώς ήρθε τη στιγμή που είχε χάσει ένα από τα αδέρφια του σε τροχαίο δυστύχημα. Γεγονός που αποδεικνύει πόσο σκληρός και χωρίς ίχνος συναισθηματισμού είναι ο «μαγικός κόσμος» του ΝΒΑ.

Με την απομάκρυνση του ο «Bud» λαμβάνει κανονικά την αποζημίωση του από τα «ελάφια», όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον διάδοχο του Έντριαν Γκρίφιν (λάμβανε 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως) που θα πληρώνεται κανονικά τους μισθούς του, ενώ είναι έτοιμο και προς υπογραφή το «χρυσό» συμβόλαιο του Ντοκ Ρίβερς.

Ο «καυτός» κύριος Γκιεντράιτις
EUROLEAGUE

18:41 - 25.01.2024

Ο «καυτός» κύριος Γκιεντράιτις

Το νέο έτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τον Ρόκας Γκιεντράιτις του Ερυθρού Αστέρα, αφού ο Λιθουανός βλέπει συνεχώς τα νούμερά του να ανεβαίνουν την ώρα που ο ίδιος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναμόρφωση των Σέρβων.

Εάν όλα αυτά δεν συνιστούν αστοχία για το front-office των Μιλγουόκι Μπακς, τότε πως μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς; Δεδομένου ότι φτάνει ένας Οργανισμός στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη να δαπανά περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια συνολικά για να έχει προπονητή στην άκρη του πάγκου.