Ο Σιάκαμ με άλλα χρώματα, αλλά με το ίδιο στυλ επιβλήθηκε των Σίξερς - Νίκες για Λέικερς, Τίμπεργουλβς και Τζαζ (vids)
i

© photo by Andy Lyons / Getty Images / Ideal Images

Ο Σιάκαμ με άλλα χρώματα, αλλά με το ίδιο στυλ επιβλήθηκε των Σίξερς - Νίκες για Λέικερς, Τίμπεργουλβς και Τζαζ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 26.01.2024

Με τους Τορόντο Ράπτορς ο Πασκάλ Σιάκαμ έχει πανηγυρίσει σημαντικές νίκες επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά τώρα το έκανε με τους Ιντιάνα Πέισερς και μάλιστα καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό triple double. Στο Λ.Α. οι Λέικερς με πρώτο σκόρερ (και πάλι) τον ΝτιΆντζελο Ράσελ νίκησαν τους Μπουλς. Εκτός έδρας επιτυχίες για Μινεσότα (στο Μπρούκλιν) και Γιούτα (στην Ουάσινγκτον).

O Πασκάλ Σιάκαμ έχει νικήσει πολλές φορές τους Σίξερς. Και μάλιστα σε κρίσιμα παιχνίδια. Το έχει κάνει στην κανονική διάρκεια της σεζόν, αλλά και στα Play Offs. Τους έχει αποκλείσει κιόλας. Μόνο που όλα αυτά τα έχει καταγράψει στο βιογραφικό ως παίκτης των Τορόντο Ράπτορς

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/1) όμως, συνέχισε αυτή την... παράδοση φορώντας πλέον τη άσπρη-κίτρινη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς, στους οποίους ανήκει εδώ και μερικές εβδομάδες. Παρά την απουσία του τραυματία Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο Καμερουνέζος φόργουορντ έκανε μόνος του τη δουλειά και ένα επιβλητικό triple double (26/13/10), οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 134-122, απέναντι στη Φιλαδέλφεια του συμπατριώτη του και MVP, Τζοέλ Εμπίντ

Ο ηγέτης των Φιλαδέλφεια Σίξερς, λίγες ώρες μετά τους 70 πόντους και το ρεκόρ καριέρας του κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, αυτή τη φορά... περιορίστηκε στους 31 πόντους. Δηλαδή, είχε 5 λιγότερους από τον μέσο όρο του (36,1) που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ολόκληρου του πρωταθλήματος. 

🏀 Νιου Γιορκ Νικς - Ντένβερ Νάγκετς: 122-84
🏀 Μαϊάμι Χιτ - Μπόστον Σέλτικς: 110-143
🏀 Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Σακραμέντο Κινγκς: 133-134

Στο μεταξύ, οι Λέικερς, είδαν για μία ακόμα φορά τον ΝτιΆντζελο Ράσελ να είναι ο πρώτος σκόρερ τους. Τις τελευταίες δέκα μέρες ακούει ασταμάτητα τις φήμες περί ανταλλαγής του από την ομάδα του Λ.Α. και προσπαθεί να τις διαγράψει. Έχει πάνω από 20 πόντους μέσο όρο τον Ιανουάριο και αυτή τη φορά έβαλε 29 στους Σικάγο Μπουλς οδηγώντας τους Λιμνανθρώπους στη νίκη με 141-132. 

Στο Μπρούκλιν, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς κατάφεραν να νικήσουν με 96-94 και πλέον με ρεκόρ 32-13 επέστρεψαν στην κορυφή της Δύσης, μιας και ο Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν αγωνίστηκαν και έχουν μία νίκη λιγότερη. Τέλος, οι Γιούτα Τζαζ ισορόπησαν το ρεκόρ τους και θέλουν να μπουν για τα καλά σε τροχιά play offs. Νίκησαν στην Ουάσινγκτον με 108-123 και πλέον έχουν στη συλλογή τους 23 νίκες. Όσες και οι ήττες τους.