Οι Μπακς ετοιμάζουν ανταλλαγή - Οι Πέιν και Κόνατον «πακέτο» για κάποιον που θα αναβαθμίσει την άμυνα

Πατ Κόνατον

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπακς ετοιμάζουν ανταλλαγή - Οι Πέιν και Κόνατον «πακέτο» για κάποιον που θα αναβαθμίσει την άμυνα

Γιώργος Γαβριλάκης 14:30 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 25.01.2024

Στο Μιλγουόκι αφού αποχαιρέτησαν τον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν, πριν καλωσορίσουν τον Ντοκ Ρίβερς ξεκινούν να ασκούν πιέσεις σε ομάδες για μία ανταλλαγή. Παραχωρούν τους Κάμερον Πέιν και Πατ Κόνατον και θα ήταν ευτυχισμένοι αν μπορούσαν να πείσουν τους Ράπτορς να τους δώσουν τον Μπρους Μπράουν. Βολεύονται όμως, κι αλλιώς...

Λίγο πριν την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντοκ Ρίβερς για τη θέση του head coach, μιας και έχει προηγηθεί η απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν, ο τζένεραλ μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χορστ, έχει ανοίξει κι άλλο ένα -κομβικής σημασίας- μέτωπο. 

Τα Ελάφια θέλουν να τονώσουν την αμυντική τους υπόσταση, τη στιγμή που στην επίθεση έχουν την μεγαλύτερη παραγωγή πόντων ανά αγώνα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Έτσι, αρχίζουν να εστιάζουν σε συγκεκριμένους παίκτες και ένας από αυτούς είναι ο πρώην γνώριμος και πρωταθλητής με την ομάδα του 2021, Πι Τζέι Τάκερ

Ο βετεράνος φόργουορντ/σέντερ δεν έχει ρόλο στους Λος Άντζελες Κλίπερς αν και ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, πριν συμπεριληφθεί στην ανταλλαγή που έστειλε τον Τζέιμς Χάρντεν στην Καλιφόρνια. Πλέον, βρίσκεται σε νέα σενάρια ανταλλαγών και το Μιλγουόκι από τη στιγμή που ρίχνει στην αγορά τους Πατ Κόνατον και Κάμερον Πέιν, μπορεί με ευκολία να τον αποκτήσει αν το αποφασίσει. 

Μόνο που υπάρχουν και... δεύτερες σκέψεις. Αυτές αφορούν τον Αυστραλό φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ματίς Θάμπιουλ, αν και οι Μπακς «ονειρεύονται» δύο άλλες περιπτώσεις παικτών που θα έκαναν μονομιάς τη διαφορά. 

Ο πρώτος είναι ο Άλεξ Καρούσο των Μπουλς, μόνο που το Σικαγο εκτός του ότι τον χρειάζεται, στο ενδεχόμενο παραχώρησής του θα έβαζε ως απαραίτητη προϋπόθεση την απόκτηση μελλοντικών draft picks και το Μιλγουόκι δεν έχει διαθέσιμα. Και ο δεύτερος είναι ο Μπρους Μπράουν

Ο Αντετοκούνμπο για την απόλυση του Γκρίφιν: «Ήταν ξαφνικό, δεν έχω λόγο σε αποφάσεις της διοίκησης. Συνεχίζουμε...» (vid)
NBA

09:41 - 25.01.2024

Ο Αντετοκούνμπο για την απόλυση του Γκρίφιν: «Ήταν ξαφνικό, δεν έχω λόγο σε αποφάσεις της διοίκησης. Συνεχίζουμε...» (vid)

Μετά τη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου και το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η απόλυση του κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο δυναμικός και... πολυμορφικός φόργουορντ, που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Ντένβερ Νάγκετς, το καλοκαίρι υπέγραψε στους Ιντιανα Πέισερς ένα μεγάλο σε διάρκεια και αξία συμβόλαιο. Τώρα, βέβαια, βρίσκεται στο Τορόντο και αγωνίζεται με τους Ράπτορς, καθώς πήρε μέρος στην ανταλλαγή που έστειλε τον Πασκάλ Σιάκαμ στην Ιντιάνα και καθόλου σίγουρο δεν είναι πως θα ολοκληρώσει την σεζόν τους στον Καναδά. 

Όλες οι ομάδες του ΝΒΑ -και οι τριάντα- έχουν δικαίωμα στις ανταλλαγές μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.