H Σαμπρίνα Ιονέσκου θα αντιμετωπίσει τον Στέφεν Κάρι στον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Weekend (vids)
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

H Σαμπρίνα Ιονέσκου θα αντιμετωπίσει τον Στέφεν Κάρι στον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Weekend (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:14 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 26.01.2024

Στον διαγωνισμό τριπόντων του φετινού All-Star Weekend, ο μετρ του είδους Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, θα έχει τεράστιο ανταγωνισμό. Διότι, θα κλειθεί να αντιμετωπίσει την απίστευτη σουτέρ των Νιου Γιορκ Λίμπερτι, Σαμπρίνα Ιονέσκου!

Κανένας άνθρωπος γένους αρσενικού (ή έστω αρσενικού αυτοπροσδιορισμού) δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Στέφεν Κάρι και να τον προκαλέσει σε μία κόντρα στα τρίποντα. Έχει ευστοχήσει σε 3,562 κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας και ο δεύτερος (Ρέι Αλεν) απέχει -αυτή τη στιγμή, γιατί η καταμέτρηση συνεχίζεται- σχεδόν 600 τρίποντα. 

Υπάρχει όμως, μία σπουδαία αθλήτρια και μία εξαιρετική παίκτρια του WNBA, που μπορεί να το κάνει. Και θα το κάνει! Διότι, η Σαμπρίνα Ιονέσκου στο All-Star Weekend του 2024 (17-19 Φεβρουαρίου), θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ και θα προσπαθήσει να τον... αμφισβητήσει.  

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Σαμ Χαράνια, ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και η σταρ των Νιου Γιορκ Λίμπερτι θα είναι τα δύο κεντρικά πρόσωπα του διαγωνισμού των τριπόντων. 

Ο πρώτος γιατί είναι ο μετρ του είδους και η δεύτερη γιατί πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ μία κοπέλα θα λάβει μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Δεν πρόκειται όμως, για μία τυχαία περίπτωση παίκτριας, αλλά για την 26χρονη γκαρντ με το... φαρμακερό μακρινό σουτ. 

Κατά τη διάρκεια τη σεζόν του 2023, η Ιονέσκου είχε 17,1 πόντους μέσο όρο με τις Λίμπερτι και σούταρε με 44,8% ευστοχία έξω από τη γραμμή που διαχωρίζει το δίποντο από το τρίποντο. Και στο All-Star του WNBA της ίδιας χρονιάς, έσπασε όλα τα ρεκόρ καταγράφοντας 37 πόντους στον τελικό γύρο. 

Μέχρι τώρα, υπήρξαν γυναίκες που έκατσαν στον πάγκο των All-Star Games, που αγωνίστηκαν σε Celebrity Games, ενώ πέρσι -στο 72ο NBA All-Star Game η Κάντας Πάρκερ είχε γίνει η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την μετάδοση της αναμέτρησης.