Μεγάλο «διπλό» των Κλίπερς στη Βοστώνη - Οι Κινγκς νίκησαν τους Μάβερικς του Ντόντσιτς στο Ντάλας (vids)
i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλο «διπλό» των Κλίπερς στη Βοστώνη - Οι Κινγκς νίκησαν τους Μάβερικς του Ντόντσιτς στο Ντάλας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 28.01.2024

Ο Κουάι Λέοναρντ και ο πρώην Κέλτης, Ντάνιελ Τάις, οδήγησαν τους Κλίπερς σε μία σπουδαία νίκη (115-98) στη Βοστώνη, εκεί όπου οι Σέλτικς είχαν χάσει μόνο μία φορά την τρέχουσα σεζόν. Οι Κινγκς «πέρασαν» από το Ντάλας παρά το triple double του Λούκα Ντόντιτς, ενώ στο Ντένβερ οι Νάγκετς δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στους... μισούς Σίξερς. Νίκες για Νικς, Σπερς, Τζαζ, Νετς και Ουίζαρντς.

Η Βοστώνη αποτελεί (και φέτος) ένα φρούριο που για να το προσπελάσει κανείς πρέπει να τα κάνει όλα σωστά εντός παρκέ! Και οι Κλίπερς ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, μπήκαν στο παρκέ του TD Garden και... κλάδεψαν τους Σέλτικς, υποχρεώνοντάς τους στην δεύτερη εντός έδρας ήττα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 

Ο Κουάι Λέοναρντ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης των Καλιφορνέζων με το επιβλητικό 115-96 και τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους. Αυτός που έκανε τη διαφορά όμως, ήταν ένας πρώην παίκτης των γηπεδούχων: Ο Ντάνιελ Τάις

Ο Γερμανός σέντερ είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ομάδας από το Λος Άντζελες, που πλέον με 30-14 ρεκόρ αναρριχάται στην Δύση και πλησιάζει ακόμα και τους Σέλτικς που παραμένουν στην κορυφή της Ανατολής με το καλύτερο ρεκόρ συνολικά στο ΝΒΑ (115-96). 

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς πάντως, δεν πλησίασαν στην κατάταξη. Διότι, στο Ντένβερ εμφανίστηκαν χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ (αλλά και τους βασικούς πρωταγωνιστές τους, Ταϊρίς Μάξεϊ, Τομπάιας Χάρις, ΝτιΆντονι Μέλτον), και οι πρωταθλητές Νάγκετς με τον Νίκολα Γιόκιτς να έχε 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 7 ασίστ επικράτησαν με 111-105.

🏀 Μιλγουόκι Μπακς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς: 141-117
🏀 Λ.Α. Λέικερς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: 145-144

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους φιλοξενούμενους ο Πάτρικ Μπέβερλι (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) έκανε double double (17 πόντους, 11 ασίστ) μετά από χρόνια, ενώ ο Πολ Ριντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους. Στοιχεία που ξεπέρασαν ο Σβόλοι, καθώς πέραν του Joker, ο Τζαμάλ Μάρεϊ πρόσθεσε ποιότητα (23 πόντους και 7 ασίστ) και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) έξτρα επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα.  

Στο Ντάλας, οι Μάβερικς 24 ώρες μετά το έπος του Λούκα Ντόντσιτς και τους 73 πόντους (!) του κόντρα στους Ατλάντα Χοκς επέστρεψαν στην βάση τους, φιλοξένησαν τους Κινγκς, ο Σλοβένος έκανε triple double, αλλά η ομάδα από το Σακραμέντο τελικά νίκησε με 120-115.

Ο ΝτιΑρόν Φοξ είχε 34 πόντους, ο Χάρισον Μπαρνς 20, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις προσέφερε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Σάσα Βεζένκοφ παραμένει εκτός λόγω του τραυματισμού στον αστράγαλό του και δεν αποκλείεται να απουσιάσει και για την επόμενη εβδομάδα. Προς το τέλος της πάντως, είναι πιθανό να ενταχθεί ξανά στα πλάνα του κόουτς Μάικ Μπράουν, που πριν τον δει να χτυπάει τον είχε επαναφέρει στο rotation με χρόνο συμμετοχής άνω του δεκαλέπτου. 

Στο Σαν Αντόνιο, ο 20χρονος Γάλλος rookie Βικτόρ Ουεμπανιαμά συνάντησε τον συμπατριώτη και φίλο του Ρούντι Γκομπέρ. Οι Σπερς φιλοξένησαν τους Τίμπεργουλβς που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα σύνολο σε ολόκληρη τη λίγκα, αλλά κατάφεραν να τους κατεβάσουν με το ζόρι από την κορυφή της δυτικής περιφέρειας.

Εκεί πλέον βρίσκονται οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Λύκων. Τα Σπυρούνια πάντως, βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη και απλώς απολαμβάνουν τον Ουεμπανιαμά στην πρώτη του σεζόν και προς το παρόν δεν έχουν απαιτήσεις για επίτευξη ομαδικών στόχων. Πάντως, με την βολή του Κέλντον Τζόνσον 9'' πριν το τέλος επικράτησαν με 113-112, ενώ ο Ουεμπανιαμά δημιούργησε μία απίστευτη φάση απέναντι στον Ρούντι Γκομπέρ

Με μία ντρίπλα που στην Αμερική πήρε το όνομα από τον Γκοντ Σάμγκοντ (νυν ασίσταντ κόουτς των Μάβερικς), ο οποίος την δίδαξε σε εκείνα τα μέρη και στην Ευρώπη την έκανε γνωστή τη δεκαετία του '90 ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. H «γέννησή» της όμως, οφείλετε στον Ντάνκο Τσβετικάνιν. Τον Κροάτη πρώην παίκτη και νυν μέλος του τμήμα σκάουτ των Μπρούκλιν Νετς. 

O Αντετοκούνμπο σκανάρει QR για προσφορά σε φαστφουντάδικο!
NBA

08:25 - 28.01.2024

O Αντετοκούνμπο σκανάρει QR για προσφορά σε φαστφουντάδικο!

Ένα δωρεάν γεύμα, ό,τι κι αν αυτό περιλαμβάνει, είναι πιο νόστιμο από ένα που πλήρωσες! Γι' αυτό και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Μπακς με τους Πέλικανς εκμεταλλεύτηκε την προσφορά για δωρεάν φτερούγες κοτόπουλου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής μέρας, οι Νικς παραμένουν... καυτοί και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν στη Νέα Υόρκη τους ντεφορμέ Χιτ (125-109), ενώ οι Μπρούκλιν Νετς προστάτευσαν την έδρα τους απέναντι στους Ρόκετς (106-104), οι Τζαζ νίκησαν (134-122) στη Σάρλοτ παρά το ρεκόρ καριέρας του Πι Τζέι Ουάσινγκτον (43 πόντοι) και οι Ουίζαρντς νίκησαν (118-104) στο Ντιτρόιτ

Η κατάταξη του NBA