Τρέμει η ψυχή των Σίξερς - Ο Κουμίνγκα... τσάκισε το γόνατο του Τζοέλ Εμπίντ (vid)

Τρέμει η ψυχή των Σίξερς - Ο Κουμίνγκα... τσάκισε το γόνατο του Τζοέλ Εμπίντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:09 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 31.01.2024

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα των Ουόριορς έπεσε πάνω στο πονεμένο γόνατο του Τζοέλ Εμπίντ και τον έκανε να υποφέρει από τον πόνο! Οι Σίξερς πλέον περιμένουν με αγωνία τις ιατρικές εξετάσεις του παίκτη που ορίζει το 100% του αγωνιστικού τους προφίλ.

Δεν του έφθανε που συχνά πυκνά φέτος το γόνατό του πρηζόταν και ξεπρηζόταν, τώρα που έπεσε πάνω του ο Τζόναθαν Κουμίνγκα πονάει ακόμα περισσότερο και συνεχόμενα. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ επέστρεψε για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, έπειτα από απουσία δύο αγώνων, στην αναμέτρηση στο Γκόλντεν Στέιτ κόντρα στους Ουόριορς, αλλά δεν κατάφερε να μείνει στο παρκέ μέχρι το τέλος. 

Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ο Καμερουνέζος σέντερ, MVP και πρώτος σκόρερ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και ακόμα πιο... αναβαθμισμένος την τρέχουσα (έχει 36 πόντους, 11,4 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ) έπεσε στο παρκέ μετά από μία διεκδίκηση της μπάλας. Το θέμα είναι ότι ο Τζόναθαν Κουμίνγκα προσγειώθηκε πάνω του και έκατσε με τα οπίσθιά του πάνω στο γόνατο του Εμπίντ. Και μάλιστα στο αριστερό, που έτσι κι αλλιώς τις τελευταίες εβδομάδες τον ταλαιπωρούσε. 

Ο Εμπίντ εκείνη τη στιγμή αποχώρησε από το παιχνίδι, που τελικά ολοκληρώθηκε με νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που τα κατάφεραν με πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Στέφεν Κάρι: 37 πόντοι με 8 τρίποντα. Για τους Σίξερς πάντως, το πρόβλημα δεν ήταν η ήττα που τους έριξε δύο θέσεις στην κατάταξη μιας και τους προσπέρασαν οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς. Το πρόβλημα είναι μία πιθανή απουσία του ηγέτη τους για σημαντικό χρονικό διάστημα. Αυτή θα ήταν καταστροφική. 

Οι Νικς είναι η νέα απειλή της Ανατολής - Νίκη για τους Σέλτικς, ήττα και άγχος για τους Σίξερς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)
NBA

08:50 - 31.01.2024

Οι Νικς είναι η νέα απειλή της Ανατολής - Νίκη για τους Σέλτικς, ήττα και άγχος για τους Σίξερς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Παρά τις απουσίες τους οι Νιου Γιορκ Νικς νίκησαν με άνεση και στυλ (118-103) του Γιούτα Τζαζ και πλέον βρίσκονται στο Νο 3 της κατάταξης στην περιφέρειά τους. Προσπέρασαν τους Σίξερς που έχασαν από τους Ουόριορς (119-107) και τα τρίποντα του Στέφεν Κάρι, στο ματς που είδαν τον Τζοέλ Εμπίντ να εγκαταλείπει με πρόβλημα στο γόνατο. Οι Σέλτικς πάντως, συνεχίζουν τον... χαβά τους. Νίκησαν (129-124) και τους Πέισερς και δεν νοιώθουν πίεση στην κορυφή της Ανατολής.

Επίσης, ο Εμπίντ αν και αυτή τη στιγμή θεωρείται φαβορί για την εκ νέου βράβευσή του ως Πολυτιμότερος Παίκτης της κανονικής περιόδου, η διάκριση αυτή είναι πολύ πιθανό να χαθεί λόγω συμμετοχών. Βλέπεται, απαιτούνται από τους κανονισμούς συμμετοχή σε τουλάχιστον 65 αγώνες για να λάβει κάποιος μέρος στην κούρσα διεκδίκησης του ΜVP (και των υπόλοιπων ατομικών βραβείων). Ο σέντερ των Σίξερς αυτή τη στιγμή έχει αγωνιστεί σε 33 αγώνες. Απομένουν άλλοι 36 για το τέλος της κανονικής διάρκειας, πράγμα που σημαίνει ότι αν απουσιάσει σε άλλους πέντε τότε δεν θα μπορέσει καν να διεκδικήσει το τρόπαιο.