Οι Γκρίζλις αποσύρουν την φανέλα του Μαρκ Γκασόλ

Οι Γκρίζλις αποσύρουν την φανέλα του Μαρκ Γκασόλ

Ο Μαρκ Γκασόλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα παρκέ και οι Μέμφις Γκρίζλις στους οποίους πέρασε ο Ισπανός τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, θα αποσύρουν την φανέλα του τον Απρίλιο.

Ο Μαρκ Γκασόλ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη ότι αποχωρεί από τα παρκέ, βάζοντας σε μια πλούσια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Ο Ισπανός σέντερ βρέθηκε στο "Cinema Texas" της Βαρκελώνης και έβαλε τους τίτλους τέλους στην παρουσία του στα παρκέ ως παίκτης, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το μπάσκετ από άλλο πόστο, αφού είναι πρόεδρος της Τζιρόνα την οποία ανέβασε στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ.

«Τώρα είναι η ώρα να δώσω πίσω όλα όσα μου έμαθαν», είπε ο Γκασόλ στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης, ενώ λίγο πριν στις οθόνες είχε παίξει ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την καριέρα του Καταλανού μπασκετμπολίστα.

Τον Ισπανό ψηλό θα τιμήσει, η ομάδα με την οποία συνδέθηκε περισσότερο στην καριέρα του, οι Μέμφις Γκρίζλις που ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν τη φανέλα του Γκασόλ με το νούμερο 33 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τους Σίξερς, το Σάββατο 6 Απριλίου.

Ο Μαρκ αποσύρεται ως ο δεύτερος πιο σημαντικός παίκτης στην ιστορία του ισπανικού μπάσκετ, τον οποίο ξεπέρασε μόνο ο αδερφός του Πάου. Πίσω του αφήνει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, τη στέψη του ως πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς το 2019 αλλά με πολλούς άλλους σημαντικούς τίτλους και διακρίσεις, όπως ένα πρωτάθλημα ACB League με την Μπάρτσα (2003-04), ένα Eurocup FIBA ​​με τη Χιρόνα ( 2006-07), τέσσερα χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Ισπανίας (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και 2019 και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2009 και 2011), τρία ασημένια (Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012 και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2007) και δύο χάλκινα (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2009). 2017). Επιπλέον, ήταν NBA All Star τρεις φορές (2012, 2015 και 2017) και μία φορά ο καλύτερος αμυντικός του NBA.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης