«Πενηντάρα» ο Μάξεϊ, «σαραντάρα» ο Μπράνσον - Νίκες για Σίξερς και Νικς (vids)
i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

«Πενηντάρα» ο Μάξεϊ, «σαραντάρα» ο Μπράνσον - Νίκες για Σίξερς και Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:06 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 02.02.2024

Στη Γιούτα, ο Ταϊρίς Μάξεϊ των Σίξερς διέλυσε τους Τζαζ (127-124) με 51 πόντους, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του πως θα γίνει All-Star για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στη Νέα Υόρκη, οι φίλαθλοι φώναζαν «MVP-MVP» βλέποντας των Τζέιλεν Μπράνσον να βάζει 40 πόντους και να οδηγεί τους Νικς στην επικράτηση επί των Πέισερς. Νίκη για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Μέμφις.

Ο Τζοέλ Εμπίντ συνεχίσει να ταλαιπωρείται με το γόνατό του και τη μέρα που οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο μηνίσκος του έχει πρόβλημα και δεν έχουν πάρει (ακόμα) απόφαση για την χρονική διάρκεια της απουσίας του, ο Ταϊρίς Μάξεϊ επέστρεψε μετά από απουσία μερικών ημερών και έκανε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να αισιοδοξούν και πάλι. 

Ο νεαρός (δεν έχει κλείσει ακόμα τα 24) και... δαιμόνιος γκαρντ, που στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ παράγει μέσο όρο 25,7 πόντους και 6,6 ασίστ, αυτή τη φορά σταμάτησε στους 51! Έκανε ρεκόρ καριέρας, ξεπερνώντας κατά έναν πόντο την προηγούμενη κορυφαία του επίδοση που είχε γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2023 (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δηλαδή). Κανείς δεν είχε αμφιβολία για το αν έπρεπε να είναι All-Star ή όχι, αλλά αν κάποιος είχε τώρα κατάλαβε πως έκανε λάθος. 

Εξ αρχή, ο ίδιος και η ομάδα του γνώριζε πως για να νικήσουν στην Γιούτα (χωρίς τον Εμπίντ) χρειαζόταν μία υπέρβαση και αυτός ανέλαβε την ευθύνη να την κάνει. Οδήγησε με την παρουσία του τους 76ers στο υπέρ τους 127-124, σε μία κόντρα που είχε όλα τα στοιχεία που διαθέτει ένα θρίλερ. Εκτός από φόνο! 

Στο μεταξύ, ένας ακόμα... πρωτάτης All-Star γκαρντ, ο Τζέιλεν Μπράνσον έκανε και αυτός μία τρομερή παράσταση. Οι Νικς είχαν κι εκείνοι σημαντικές απουσίες. Ο Τζούλιους Ραντλ παραμένει τραυματίας, ομοίως και ο Ότζι Ανουνόμπι, ενώ η ομάδα της Νέας Υόρκη αγωνίζεται εδώ και καιρό χωρίς τον βασικό της σέντερ, Μίτσελ Ρόμπινσον, ο οποίος πιθανότατα θα χάσει όλη τη σεζόν. 

Ο Μπράνσον όμως, με 40 πόντους έκανε τους Πέισερς και τον (επίσης All-Star γκαρντ) Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του. Κι όταν χρειάστηκε βοήθεια, ο Ντόντε ΝτιΒιτσένζο ήταν και πάλι εκεί (20 πόντοι), ενώ δύο συμπαίκτες τους έκαναν double doubles: Αϊζέια Χάρτελσταϊν (12 πόντοι, 19 ριμπάουντ), Πρίσιους Ατσιούα (12 πόντοι, 16 ριμπάουντ). 

Στον Κήπο της Βοστώνης ο Όστιν Ριβς έκανε πάταγο και οδήγησε τους Λέικερς στη σπουδαιότερη νίκη τους (vid)
NBA

08:33 - 02.02.2024

Στον Κήπο της Βοστώνης ο Όστιν Ριβς έκανε πάταγο και οδήγησε τους Λέικερς στη σπουδαιότερη νίκη τους (vid)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αγωνίστηκε. Ούτε ο Άντονι Ντέιβις και αυτά τα δύο στοιχεία θεωρητικά ήταν καταδικαστικά για τους Λέικερς που αντιμετώπιζαν τους Σέλτικς στο TD Garden της Βοστώνης. Στην πράξη όμως, ο Όστιν Ριβς ήταν ασταμάτητος (32 πόντοι) και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ (16 πόντοι, 14 ασίστ) έκανε τους Κέλτες να αισθάνονται άβολα, αποχωρώντας από το γήπεδό τους ηττημένοι με 114-105.

Πάντως, το χειροκρότημα όλο πήγε στον Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος άκουσε όλο το Madison στο πόδι να φωνάζει «MVP-MVP», γεγονός που τον συγκίνησε και δεν το έκρυψε...