Ο... άσημος Μακ ΜακΚλανγκ με ύψος 188 εκατοστά θριάμβευσε στον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)

Ο... άσημος Μακ ΜακΚλανγκ με ύψος 188 εκατοστά θριάμβευσε στον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)

Sportal newsroom 09:08 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 19.02.2023

O 24χρονος γκαρντ, που ανήκει στους Σίξερς, αλλά αγωνίζεται στη G-League κέρδισε εντυπωσιακά τον διαγωνισμό καρφωμάτων και έβαλε το όνομά του στην ίδια λίστα με τους Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ, Ντομινίκ Ουίλκινς και Βινς Κάρτερ.

Εμφανίστηκε στο γήπεδο χωρίς δόξα και τιμές. Άλλωστε οι περισσότεροι στο χώρο δεν τον γνώριζαν καν. Κάτι μπορεί να είχαν ακούσει, ίσως και... τίποτα. Ο Μακ ΜακΚλαγκ όμως, μπήκε στο παρκέ για να εκτελέσει τις εμπνεύσεις στον διαγωνισμό καρφωμάτων φορώντας τη retro φανέλα των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Σε αυτούς ανήκει, άσχετα αν δεν έχει παίξει κανέναν επίσημο αγώνα με την ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης. 

Ο ΜακΚλανγκ περνάει τη σεζόν του στη G-League ως παίκτης των Ντέλαγουερ Μπλου Κόουτς και τα πάει μια χαρά σε αυτό το επίπεδο. Το παιχνίδι του στηρίζεται στα αθλητικά προσόντα και παρά το... περιορισμένο για μπάσκετ ύψος του (είναι 1.88 μ.) ξέρει να καρφώνει. Οι υπόλοιποι δεν... ήξεραν πως μπορεί να το κάνει με «εκτυφλωτικό» τρόπο. 

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήρε τον διαγωνισμό τριπόντων στο τελευταίο σουτ (vids)
NBA

08:36 - 19.02.2023

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήρε τον διαγωνισμό τριπόντων στο τελευταίο σουτ (vids)

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ο σούπερ σταρ των Μπλέιζερς, Ντέιμιαν Λίλαρντ έφερε στα... μέτρα του τον διαγωνισμό. Ευστόχησε στην τελευταία μπάλα, νίκησε τον Μπάντι Χιλντ των Πέισερς και σήκωσε το τρόπαιο!

Τι ακριβώς έκανε ο 24χρονος γκαρντ. Τοποθέτησε δύο ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλον. Όχι δίπλα! Πήρε φόρα, πέρασε από πάνω τους και κάρφωσε ανάποδα, αφού πρώτα χτύπησε -έτσι για να ανεβάσει τον δείκτη δυσκολίας- τη μπάλα στο ταμπλό. 

Η προσπάθειά του αυτή -στον τελικό- ενθουσίασε τους πάντες και οι κριτές (Ντομινίκ Ουίλκινς, Τζαμάλ Κρόφορντ, Λίσα Λέσλι και Καρλ Μαλόουν) του έδωσαν την απόλυτη βαθμολογία: 50 βαθμούς! 

Ο ΜακΚλανγκ μάλιστα έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του διαγωνισμού που με ύψος κάτω από 1,90 κατάφερε να κερδίσει. Το απίστευτο κατόρθωμα του Σπαντ Ουέμπ, ο οποίος με μπόι στα 1,68 το 1986 είχε κατακτήσει το θεσμό είναι αξεπέραστο, ενώ ο Νέιτ Ρόμπινσον είναι ο κυρίαρχος του διαγωνισμού, παρά τα μόλις 175 εκατοστά έκτασης του κορμιού του. Ο πρώην γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς (μεταξύ άλλων), έχει σηκώσει τρεις κούπες: 2006, 2009 και 2010. 

Όπως και να έχει ο ΜακΚλάνγκ έβαλε το όνομά του στην ίδια λίστα με τους Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ, Ντομινίκ Ουίλκινς και Βινς Κάρτερ, ως νικητής ενός διαγωνισμού που πάντα συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στις All-Star γιορτές. 

Οι ανταγωνιστές του ήταν ο Τρέι Μέρφι των Πέλικανς, ο Τζέρικο Σιμς των Νικς και ο Κέι Τζέι Μάρτιν των Ρόκετς, που ναι μεν επισκιάστηκαν, αλλά αξίζει τον κόπο να... χαζέψετε τις προσπάθειές τους. Με κάποιες από αυτές θα τρίβεται τα μάτια σας μέχρι να κοκκινήσουν... 

Κέι Τζέι Μάρτιν

Τζέρικο Σιμς

Τρέι Μέρφι