Rising Stars: Ο Αλβαράδο των Πέλικανς έκανε χαρούμενο τον Πάου Γκασόλ
i

Rising Stars / © photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Rising Stars: Ο Αλβαράδο των Πέλικανς έκανε χαρούμενο τον Πάου Γκασόλ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 18.02.2023

Τρεις ομάδες πρωτοετών και δευτεροετών του ΝΒΑ και μία από την G-League αναμετρήθηκαν στο μίνι τουρνουά του Rising Star και η ομάδα του Πάου Γκασόλ με πρωταγωνιστή τον Χοσέ Αλβαράδο των Νιου Ορλίνς Πέλικανς κατέκτησαν το τρόπαιο.

Η δομή των αγώνων και των διαγωνισμών στο All-Star Weekend, αλλάζουν ή τροποποιούνται κάθε χρόνο. Στη φετινή διαδικασία, στο Σολτ Λέικ Σίτι, υπάρχουν αρκετές καινοτομίες, όπως αυτές στον αγώνα των Rising Stars. Πλέον, δεν γίνεται ένα ματς ανάμεσα στους Rookies (πρωτοετής ΝΒΑers) και τους Sophomores (δευτεροετής). 

Αυτή τη φορά τέσσερις ομάδες, αποτελούμενες από πρωτοεμφανιζόμενους στο ΝΒΑ, από παίκτες που βρίσκονται στη δεύτερη σεζόν τους, αλλά και αθλητές της G-League αναμετρήθηκαν σε ένα μίνι final four που κατέληξε με τον Χοσέ Αλβαράδο των Νιού Ορλίνς Πέλικανς να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Πάου Γκασόλ. 

Ο Ισπανός πρώην ΝΒΑer και πρωταθλητής με τους Λ.Α. Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ, ήταν ο προπονητής μίας εξ αυτών και ο τελικός νικητής. Επικράτησε στον τελικό του συνόλου του Γιακίμ Νοά, πρώην σέντερ των Σικάγο Μπουλς (κυρίως) και με 12 χρόνια θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Οι άλλες δύο ομάδες που αποκλείστηκαν ήταν υπό την εποπτεία του Ντερόν Ουίλιαμς, No 3 στο Draft του 2005 και τρεις φορές All-Star και του Τζέισον Τέρι, ο οποίος έπαιζε στο ΝΒΑ μέχρι το 2018 και το 2011 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους Ντάλας Μάβερικς στο πλευρό του Ντιρκ Νοβίτζκι.