Μεγάλη νίκη των Λέικερς με νέα σούπερ εμφάνιση του Ράσελ - Ο... κατήφορος των Σίξερς συνεχίζεται! (vids)
i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη των Λέικερς με νέα σούπερ εμφάνιση του Ράσελ - Ο... κατήφορος των Σίξερς συνεχίζεται! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 10.02.2024

Η πρώτη πεντάδα έβαλε 119 πόντους και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ σταμάτησε στους 30. Με αυτές τις επιδόσεις οι Λέικερς νίκησαν με το επιβλητικό 139-122 τους Πέλικανς, ενώ οι Σίξερς ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Χοκς (127-121) και χωρίς τον Εμπίντ έχουν πλέον τέσσερις σερί ήττες. Νίκες για Σέλτικς και Ράπτορς.

O ΝτιΆντζελο Ράσελ κράτησε τη θέση και τον ρόλο τους στους Λέικερς. Την τελευταία μέρα των ανταλλαγών η ομάδα από το Λος Άντζελες που θεωρητικά... ψαχνόταν στην αγορά δεν κινήθηκε. Έτσι, ο 27χρονος πόιντ γκαρντ παραμένει στην οργάνωση του παιχνιδιού, μόνο που εδώ και ένα μήνα παράγει ασταμάτητα πόντους στην επίθεση. 

Αυτή τη φορά, κόντρα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, κατέγραψε στην στατιστική του 30. Ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο οδηγός του συνόλου μέχρι την επιβλητική νίκη με 139-122. Βέβαια είχε και την αμέριστη συμπαράσταση των υπόλοιπων Λιμνανθρώπων. Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν αυτοί και οι υπόλοιποι τέσσερις της πρώτης πεντάδας είχαν τουλάχιστον 20 πόντους! Τόσους έβαλε ο Άντονι Ντέιβις, ενώ έναν παραπάνω είχαν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ρούι Χατσιμούρα και στους 27 σταμάτησε ο Όστιν Ριβς

Κάτι παρόμοιο (όλοι οι βασικοί των Λέικερς με 20+ πόντους) είχε να συμβεί από τις 11 Απριλίου του 1984! 

Για τους Πέλικανς, ο Ζάιον Ουίλιαμσον είχε 30 πόντοι, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Ούτε οι 22 του πρώην παίκτη των Λέικερς, Μπράντον Ίνγκραμ. 

Στη Φιλαδέλφεια, οι ήττες των Σίξερς συνεχίζονται. Βίωσαν την τέταρτη συνεχόμενη, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τζοέλ Εμπίντ, ενώ αυτή την φορά δεν αγωνίστηκε ούτε ο Ταϊρίς Μάξεϊ. Ο Μπάντι Χιλντ έκανε το ντεμπούτο του με 20 πόντους, αλλά εκτός παραμένουν και οι τραυματίες ΝτιΆντονι Μέλτον, Νικολά Μπατούμ και το θέμα πλέον είναι αν θα μπορέσουν να κρατηθούν στην πρώτη εξάδα της Ανατολής, που οδηγεί απευθείας στα Play Offs.

 Οι Χοκς πάντως, τους αμφισβήτησαν και εν τέλει τους νίκησαν με 127-121, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τρέι Γιανγκ: 37 πόντοι, 12 ασίστ. 

Σαμπόνις εναντίον Γιόκιτς και διασυρμός των πρωταθλητών Νάγκετς στο Σακραμέντο - Ο Βεζένκοφ στο... κόλπο (vid)
NBA

08:26 - 10.02.2024

Σαμπόνις εναντίον Γιόκιτς και διασυρμός των πρωταθλητών Νάγκετς στο Σακραμέντο - Ο Βεζένκοφ στο... κόλπο (vid)

Οι Σακραμέντο Κινγκς με τον Ντομάντας Σαμπόνις να κάνει άλλο ένα triple double και να... ξεπερνά τον «δάσκαλο» Νίκολα Γιόκιτς, νίκησαν με το εντυπωσιακό 135-106 τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε για 16 λεπτά και έβαλε δύο τρίποντα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδι, οι Σέλτικς με τους Τζέισον Τέιτουμ (35 πόντοι) και Κρίσταπς Πορζίνγκις (34 πόντοι) να είναι ασταμάτητοι νίκησαν οριακά τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 133-129 και συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία που μεταφράζεται σε 40 νίκες στα 52 ματς που έχουν αγωνιστεί. Τέλος, οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν με 107-104 των Χιούστον Ρόκετς και ο Ιμάνιουελ Κουίκλι (25 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών.