Μούσα: «Είμαι χαρούμενος στη Ρεάλ, δεν έχουμε κάνει συζήτηση για πρόωρη ανανέωση»

Τζάναν Μούσα

i

© Intime

Μούσα: «Είμαι χαρούμενος στη Ρεάλ, δεν έχουμε κάνει συζήτηση για πρόωρη ανανέωση»

Νίκος Καλαμπάκας 21:21 - 14.02.2024

Ο Τζάναν Μούσα μίλησε για το πώς έπρεπε να ζήσει μόνος του όταν ήταν 11 ετών, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο ΝΒΑ και το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζάναν Μούσα είναι μόλις 24 ετών, αλλά έχει ζήσει πολλά στην καριέρα του.

«Κοίτα, φίλε, έχω τέσσερις ζωές σε αυτά τα 24 χρόνια», είπε ο Βόσνιος γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης στον Νάτσο Ντούκε της Marca σε συνέντευξή του πριν ξεκινήσει η τελευταία φάση του Κυπέλλου Ισπανίας.

«Υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος. Τώρα είμαι χαρούμενος εδώ στη Μαδρίτη, παίζουμε καλό μπάσκετ και η οικογένειά μου είναι επίσης πολύ χαρούμενη», πρόσθεσε.

Ο Μούσα έφυγε από το σπίτι όταν ήταν μόλις 11 ετών και έπρεπε να ζήσει μόνος του.

«Δεν είχα την οικογένειά μου μαζί μου, κανέναν. Ήθελα να παίξω μπάσκετ. Είναι το μόνο πράγμα που έχω στο κεφάλι μου από τότε που ήμουν οκτώ-εννιά χρονών. Χωρίς το φαγητό της μαμάς, χωρίς φίλους, χωρίς αδερφό, χωρίς οτιδήποτε... Πολύ δύσκολο. Ήμουν μόνος σε αυτή τη νέα διαφορετική ζωή. Κοίταζα τους συμπαίκτες μου και ο ένας είχε οικογένεια, ένας άλλος είχε μια κοπέλα», θυμάται.

Ωστόσο, ο 11χρονος εαυτός του ωχριά σε σύγκριση με τον Μούσα, τον παίκτη του ΝΒΑ, ο οποίος έκανε check-in μόνο σε 49 αγώνες σε δύο σεζόν με τους Μπρούκλιν Νετς.

«Η αίσθηση μου στο ΝΒΑ τη δεύτερη χρονιά ήταν καλύτερη από την πρώτη. Συνολικά, ήταν μια καλή εμπειρία για μένα γιατί είμαι ψυχικά πιο δυνατός τώρα, αλλά τότε ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή», παραδέχτηκε.

Ο Μούσα εντάχθηκε στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2022, μετά από μια σεζόν που άξιζε τον τίτλο του MVP με την Μπρέογκαν. Οι εμφανίσεις του με τους πρωταθλητές της EuroLeague έχουν προκαλέσει πολλές εικασίες για το πού μπορεί να παίξει στη συνέχεια. Πριν από λίγες μέρες, ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, δημοσίευσε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι ο Μούσα έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ μέχρι το 2025, εκτός κι αν έρθει πρόταση στο ΝΒΑ.

«Υπέγραψα συμβόλαιο τριών ετών, δύο συν ένα», επιβεβαίωσε ο παίκτης.

«Αλλά με τον σύλλογο, με τον Χουάν Κάρλος Σάντσες, (επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ) και τον πρόεδρο (Φλορεντίνο Πέρεθ) δεν μιλάμε για ανανέωση, μιλάμε μόνο για φέτος και το καλοκαίρι θα μιλήσουμε για όλα αυτά. », διευκρίνισε.

«Είμαι χαρούμενος εδώ στη Μαδρίτη. Είμαι χαρούμενος με τον Χουάν Κάρλος, με τον Φλορεντίνο... Είμαστε εδώ σαν οικογένεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Φοράω την ίδια φανέλα που φορούσε ο Μίρζα Ντελιμπάσιτς και αυτό με κάνει χαρούμενο για την οικογένειά μου και για ολόκληρη τη χώρα μου», κατέληξε ο Βόσνιος διεθνής.