Φρανσίσκο στο Sportal για το μέλλον του: «Δεν μου αποσπούν την προσοχή οι φήμες, θέλω 3η θέση με το Περιστέρι»

Σιλβέν Φρανσίσκο

Φρανσίσκο στο Sportal για το μέλλον του: «Δεν μου αποσπούν την προσοχή οι φήμες, θέλω 3η θέση με το Περιστέρι»

Χρήστος Τσάλτας 22:49 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 03.06.2023

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ξεκαθαρίζει το τοπίο, μέσω του Sportal, σχετικά με την φημολογία των τελευταίων ημερών που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του, τονίζοντας πως στο μυαλό του υπάρχει μόνο ο στόχος της 3ης θέσης με το Περιστέρι.

Το Περιστέρι άφησε πίσω την ήττα στη σειρά των ημιτελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό και πλέον στρέφει την προσοχή του στους μικρούς τελικούς της Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση της τρίτης θέσης έγινε, έστω κι αν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη τα βρήκε σκούρα σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου.

Την ίδια ώρα η φημολογία για το μέλλον παικτών της ομάδας των δυτικών προαστίων είναι έντονη. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του και την πρόοδο που έχει δείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Γάλλος γκαρντ μίλησε στο Sportal με το πέρας του Game 1 των μικρών τελικών κόντρα στον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε την κατάσταση γύρω από το μέλλον του, εστιάζοντας στη σειρά με την ομάδα του Φώτη Τακιανού.

Πήρε το θρίλερ και έκανε το 1-0 το Περιστέρι
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:10 - 03.06.2023

Πήρε το θρίλερ και έκανε το 1-0 το Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός σε όλο το 40λεπτο, βρήκε λύσεις με Μαργαρίτη και Σάιμπερτ, όμως στα κρίσιμα σημεία Μπίλαν, Κασελάκης και Ντένμον ανέλαβαν δράση, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να επικρατεί (71-65) και να κάνει το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League.

«Ακόμα και πέρυσι συνέβαινε το ίδιο. Υπήρχε ενδιαφέρον από την Μοακάμπι Τελ Αβίβ, την Μπασκόνια και άλλες ομάδες. Εγώ δεν ανησυχώ γι αυτό. Ό,τι έρθει θα έρθει. Εγώ αυτό που θέλω είναι να τελειώσω δυνατά τα πλέι οφ. Τα αφήνω αυτά έξω, έχω ατζέντη που φροντίζει γι αυτά και εγώ μένω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Δεν μου αποσπούν την προσοχή», ήταν τα λόγια του.

Παράλληλα, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να τερματίσει τρίτη στην τελική κατάταξη, ένα επίτευγμα που τελευταία φορά είχε πραγματοποιηθεί το 2002. «Η τελευταία φορά που κατέλαβε η ομάδα την τρίτη θέση της κατάταξης ήταν πριν από 20 χρόνια περίπου. Τώρα είναι καλή ευκαιρία να το καταφέρουμε ξανά. Είχαμε ευκαιρία κόντρα στον Παναθηναϊκό, να πάμε στους τελικούς, όμως πλέον όλη η προσοχή μας είναι στο πώς θα καταφέρουμε να τελειώσουμε δυνατά τη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό να τερματίσουμε τρίτοι για τους εαυτούς μας, τον Σπανούλη και την ομάδα. Τερματίσαμε 3οι στην κανονική διάρκεια, οπότε το να τερματίσουμε 3οι στα πλέι οφ θα είναι κάτι που το αξίζει η ομάδα».

Σπανούλης: «Να τελειώσουμε τη χρονιά όπως αξίζει στο Περιστέρι»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:45 - 03.06.2023

Σπανούλης: «Να τελειώσουμε τη χρονιά όπως αξίζει στο Περιστέρι»

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να τελειώσει με σωστό τρόπο τη σεζόν και στάθηκε στην ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι.

Κλείνοντας στάθηκε στη σχέση που έχει «χτίσει» με τον κόσμο. Πρόκειται άλλωστε για τον πιο αγαπητό παίκτη της κερδκίδας του Περιστερίου, με πολλούς μικρούς φίλους της ομάδας να τον περιμένουν μετά τα παιχνίδια για φωτογραφίες και αυτόγραφα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος πηγαίνει προς την κερκίδα των οργανωμένων, για να πανηγυρίσει μαζί τους. Όπως εξήγησε «ήταν κάτι που συνήθιζα να κάνω στην Μανρέσα. Ήταν κάτι που κάναμε με τον Τσίμα Μονέκε, τον Ισμαέλ Μπακό, τον Τζό Τόμασον. Κάθε φορά που κερδίζαμε ένα παιχνίδι πηγαίναμε προς την πλευρά του κόσμου για να τον ευχαριστήσουμε για τη στήριξή του. Είναι κάτι όμορφο για μένα γιατί νιώθω τον κόσμο να είναι οικογένεια. Είναι ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ για την παρουσία μου. Το χρειάζεται και ο κόσμος. Τραγουδάει για εμάς όλο το 40λεπτο, οπότε κι εγώ με τη στάση μου ήθελα να τους ευχαριστήρω».