Γαλλία: Ο «εφιάλτης» του Κολέ, η «ντροπή» το «αντίο» και ο θυμός του Μπατούμ

Νικολά Μπατούμ

i

FIBA

Γαλλία: Ο «εφιάλτης» του Κολέ, η «ντροπή» το «αντίο» και ο θυμός του Μπατούμ

Νίκος Καλαμπάκας 20:04 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:02 - 27.08.2023

Οι δηλώσεις του Βενσάν Κολέ και του Νικολά Μπατούμ μετά την ήττα της Γαλλίας από τη Λετονία και τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Ο Γάλλος παίκτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία του Ερτέλ, ενώ ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά σε Μουντομπάσκετ.

Το πρώτο θύμα μεγάλης έκπληξης ήταν η Γαλλία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού η ήττα από τη Λετονία στη 2η αγωνιστική, σήμανε και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια.

Έχοντας χάσει και από τον Καναδά στην πρεμιέρα του ομίλου της, η ομάδα του Κολέ αποχαιρετάει το... κυνήγι ενός μεταλλίου.

Ο αποκλεισμός όπως είναι φυσικό έφερε απογοήτευση στο στρατόπεδο των «μπλε», με τον Νικολά Μπατούμ στις δηλώσεις του να επισημαίνει ότι η ομάδα του απογοήτευσε τον κόσμο της και ότι ο ίδιος νιώθει ντροπή για τον αποκλεισμό, αφού οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Ακόμα αναφέρθηκε στην απουσία του Ερτέλ, ενώ εξήγησε ότι ήταν το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. 

Από την πλευρά του, ο κόουτς της ομάδας τόνισε ότι η ήττα ήταν σαν εφιάλτης, αφού οι παίκτες του έπρεπε να αντιδράσουν μετά την εις βάρος τους νίκη των Καναδών στο πρώτο ματς.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπατούμ είπε:

«Είναι μεγάλη απογοήτευση για μας. Ήρθαμε με προσδοκίες, αλλά απογοητεύσαμε πολύ κόσμο, πρώτα από όλα τους εαυτούς μας. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση σε έναν χρόνο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα πρέπει να δούμε όλοι τι έφταιξε. Ήταν μια προσγείωση στην πραγματικότητα για μας, σημασία έχει πάντα το όνομα μπροστά στη φανέλα και δεν το δείξαμε. Είναι κομμάτι του αθλητισμού η αποτυχία, εγώ ως ηγέτης και τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε πρώτοι την ευθύνη. Συγχαρητήρια στη Λετονία, το άξιζαν,

Η αποβολή του Ντε Κολό άλλαξε όλο το μομέντουμ, ο κόσμος τους ξαναμπήκε στην εξίσωση και άλλαξε τελείως η ενέργεια του ματς. Είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου με την εθνική ομάδα. Είχαμε κακές ήττες αλλά σε προχωρημένες φάσεις. Νιώθω ντροπή γιατί πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, αλλά απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Χρειάζεται αφοσίωση από όλους για το μέλλον. Η αντίδρασή μας θα δείξει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα».

Ο Μπατούμ αναφέρθηκε και στην απουσία του Ερτέλ «φωτογραφίζοντάς τον», αφού ο τελευταίος δεν κλήθηκε επειδή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ρωσίας: «Στερούμαστε ορισμένους παίκτες όπως ο Ερτέλ, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών, λόγω πολιτικής. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί», εξήγησε και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 

«Αυτό ήταν το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μου λείψουν αυτά τα καλοκαίρια, αλλά έκανα τα πάντα για αυτή τη φανέλα. Χρειαζόμαστε τις καλύτερες συνθήκες. Δεν δίνω δεκάρα για την πολιτική, χρειαζόμαστε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ολοκλήρωσα με τέτοιο τρόπο το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό με εξοργίζει πραγματικά».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βενσάν Κολέ, που τόνισε:

«Συγχαρητήρια στη Λετονία. Εμείς είχαμε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά οι αντίπαλοι πάλεψαν σαν τρελοί για 40 λεπτά και δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια. Για μας είναι εφιάλτης, μετά την ήττα από τον Καναδά περίμενα αντίδραση, το είδαμε για τρία δεκάλεπτα όπου παίξαμε πολύ καλύτερα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η αυτοπεποίθησή μας δεν ήταν στα επίπεδα της Λετονίας και αυτό φάνηκε στο τέλος. Φυσικά έπαιξε ρόλο η αποβολή του Ντε Κολό».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

16:14 - 26.08.2023

Tο post game της Ελλάδας με την Ιορδανία, καλεσμένος ο Γιάννης Μπουρούσης

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε η εθνικής ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες, καθώς επικράτησε με 92-71 της Ιορδανίας. Παρακολουθήσετε την εκπομπή του Sportal «Με την Ελλάδα στο Mundobasket» με όλο το Post Game της αναμέτρησης κόντρα στην Ιορδανία και ζωντανή σύνδεση με τη Μανίλα.