Ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ στο Sportal: «Θα παίξει πιο σκληρά η Ελλάδα, να είμαστε έτοιμοι» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 18:42 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 27.08.2023

Η Team USA προετοιμάζεται για το παιχνίδι κόντρα στην Εθνική ομάδα και ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ ξεκαθάρισε, στην κάμερα του Sportal, πως περιμένει σαφως πιο σκληρό παιχνίδι σε σχέση με το φιλικό του Άμπου Ντάμπι, ενώ εξήγησε τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας.

Αποστολή στη Μανίλα

Ένα μεγάλο παιχνίδι βρίσκεται στον ορίζοντα τόσο για την Εθνική ομάδα, όσο και για την Team USA. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο έχει φέρει... λάμψη ΝΒΑ στην Μανίλα αυτές τις μέρες.

Οι Αμερικανοί αναμένεται να παρουσιαστούν πεισμωμένοι, ιδίως μετά την εμφάνιση που είχαν στην πρεμιέρα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Η οποία ήταν πολύ μακριά από τα στάνταρ τους, σε όλα τα επίπεδα. Κάτι στο οποίο συμφωνούσαν όλοι εντός των τειχών.

Την ίδια ώρα όμως, το παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν άκρως διδακτικό για τη συνέχεια, καθώς οι παίκτες του Στιβ Κερ είδαν τι δεν πρέπει να κάνουν. «Θα παίξουν σκληρά όλοι οι αντίπαλοι. Θα μας βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στην Team USA. Όταν βρίσκονται στο παρκέ είναι σαν να παίζουν στο Super Bowl απέναντί μας», εξήγησε ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ μιλώντας στην κάμερα του Sportal σχετικά με την πρεμιέρα της ομάδας του.

Το παιχνίδι αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν, καθώς η αναμέτρηση με την Ελλάδα πλησιάζει και ο κορυφαίος αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ χτύπησε καμπανάκι.

«Θα παίξουν πολύ πιο σκληρά», υπογράμμισε ενόψει του αγώνα της Δευτέρας, για να συμπληρώσει «αυτά τα παιχνίδια μετράνε για το ρεκόρ, οι διαφορές πόντων, τα πάντα μετράνε. Ξέρουμε ότι θα φέρουμε το καλύτερο παιχνίδι τους, θελουμε να το φέρουμε κι εμείς».

Η Εθνική θα παραταχθεί χωρίς τον Ντίνο Μήτογλου, κάτι που γνωρίζουν στην Team USA. «Θέλαμε να το κάνουμε δύσκολο για τον Μήτογλου. Είμαστε ενήμεροι για το τι μπορεί να κάνει, είναι εξαιρετικός παίκτης».

Στο πλάνο του Στιβ Κερ ο JJJ έχει πολύ σημαντική παρουσία. Είναι ο ηγέτης της άμυνας και αυτός που καθοδηγεί τους υπόλοιπους στο πίσω κομμάτι αυτού. Όπως ήταν φυσικό, στην αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία είδε αρκετά πράγματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης.

Το πιο σημαντικό όλων, η συνολική εικόνα της ομάδας του στο 40λεπτο.

Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσει άμεσα η Αμερική; «Εξαρρτάται από το παιχνίδι», εξήγησε και πρόσθεσε «Πρέπει να εστιάσουμε στα ατομικά χαρακτηριστικά, να καταλάβουμε ποιοι παίζουν, να δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Να αρχίζουμε καλύτερα, να τελειώνουμε καλύτερα τα παιχνίδια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα. Δεν θεωρώ ότι ήμασταν τόσο καλοί όσο μπορούμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».

Όσο για το κλείσιμο, τον ρωτήσαμε τι σημαίνει για τον ίδιο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η απάντησή του ήταν σύντομη μεν, αλλά άκρως περιεκτική. «Με μια λέξη, τα πάντα», ήταν τα λόγια του. Τα οποία έδειξαν πόσο πολύ θέλει μια επιτυχία με το εθνόσημο.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.