Έμαθε αντιπάλους η Ελλάδα σε περίπτωση που περάσει στην επόμενη φάση

Έμαθε αντιπάλους η Ελλάδα σε περίπτωση πρόκρισης

i

©FIBA

Έμαθε αντιπάλους η Ελλάδα σε περίπτωση που περάσει στην επόμενη φάση

Νίκος Καλαμπάκας 18:11 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 27.08.2023

Η Λιθουανία και το Μαυροβούνιο θα βρεθούν στον δρόμο της εθνικής μας ομάδας, σε περίπτωση που αυτή περάσει τη φάση των ομίλων.

Η εθνική μας ομάδα δίνει τη Δευτέρα 28/8 τον πιο σημαντικό αγώνα (μέχρι τον επόμενο) της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού με νίκη επί των ΗΠΑ θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση των ομίλων, όμως ήδη ξέρει ποιους αντιπάλους θα βρει εκεί μπροστά της. 

Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρώνει με τον 4ο, εκεί που η Λιθουανία και το Μαυροβούνιο εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη β' φάση των ομίλων του FIBA World Cup, αφού έφτασαν τις δύο νίκες και θα κοντραριστούν στην επόμενη αγωνιστική με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου τους. 

Η Ελλάδα έχει νικήσει στον αγώνα της πρεμιέρας την Ιορδανία, ενώ και οι ΗΠΑ επικράτησαν της Νέας Ζηλανδίας. Η εθνική μας θα βρει μπροστά της το φαβορί του ομίλου τη Δευτέρα 28/8 στις 15.40 το μεσημέρι. 

Αν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη καταφέρουν να πάρουν αυτό το παιχνίδι, η πρόκριση θα είναι στο... τσεπάκι τους! Αν παράλληλα επικρατήσει και η Νέα Ζηλανδία της Ιορδανίας, ο όμιλος θα μπλέξει αρκετά, αφού η τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την αναμέτρηση Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία, όπως και τον αγώνα των ΗΠΑ με την Ιορδανία. 

Η πρόκριση στον όμιλό μας είναι ακόμα ανοιχτή για όλες τις ομάδες και όλοι περιμένουν τα αυριανά παιχνίδια για να δουν πως θα διαμορφωθεί. Ειδικά οι Λιθουανοί και οι Μαυροβούνιοι, που περιμένουν να μάθουν και τους επόμενους αντιπάλους τους. 

Ιτούδης: «Αν ήξερα τι θα κάνουμε θα καθόμουν στην Ελλάδα»
FIBA WORLD CUP

16:28 - 27.08.2023

Ιτούδης: «Αν ήξερα τι θα κάνουμε θα καθόμουν στην Ελλάδα»

Αφοπλιστικός και ειλικρινής ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Team USA, εξήγησε το πλάνο του και τις αλλαγές που έχει φέρει ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου και υπογράμμισε πως η «γαλανόλευκη» οφείλει να δείξει σκληράδα στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

16:14 - 26.08.2023

Tο post game της Ελλάδας με την Ιορδανία, καλεσμένος ο Γιάννης Μπουρούσης

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε η εθνικής ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες, καθώς επικράτησε με 92-71 της Ιορδανίας. Παρακολουθήσετε την εκπομπή του Sportal «Με την Ελλάδα στο Mundobasket» με όλο το Post Game της αναμέτρησης κόντρα στην Ιορδανία και ζωντανή σύνδεση με τη Μανίλα.