Ο Μάικαλ Μπρίντζες στο Sportal: «Σκληρή ομάδα η Ελλάδα, πρέπει να παίξουμε μπάσκετ... USA για να τους κερδίσουμε»

Μάικαλ Μπρίντζες

i

@FIBA

Ο Μάικαλ Μπρίντζες στο Sportal: «Σκληρή ομάδα η Ελλάδα, πρέπει να παίξουμε μπάσκετ... USA για να τους κερδίσουμε»

Χρήστος Τσάλτας 12:25 - 27.08.2023

Η Team USA στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα την Δευτέρα (28/08) και ο Μάικαλ Μπρίντζες στάθηκε στα δυνατά σημεία της «γαλανόλευκης», ενώ εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη.

Αποστολή στη Μανίλα

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως για τους Αμερικανούς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Η ομάδα του Στιβ Κερ ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με περίπατο απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, δείχνοντας σε αρκετές στιγμές του αγώνα τα δόντια της ενόψει συνέχειας.

Το πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο ήταν αρκετά νωθρό με τους παίκτες του Κερ να τα βρίσκουν σκούρα. Όμως δεν τα παράτησαν, ανέβασαν στροφές και πήραν αυτό που ήθελαν στο φινάλε.

«Συνεχίσαμε να παίζουμε σκληρά και δώσαμε έμφαση στη λεπτομέρεια. Είναι παιχνίδι 40 λεπτών και παίξαμε σαν ομάδα, σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Κάθε ομάδα που βρίσκεται εδώ είναι για κάποιο λόγο, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά», εξήγησε ο Μάικαλ Μπρίντζες που μίλησε στο Sportal μετά τη νίκη της ομάδας του κόντρα στο σύνολο του Πέρο Κάμερον.

Μάικαλ Μπρίντζες

Τα 30 αγωνιστικά λεπτά, από τη δεύτερη περίοδο και μετά για την ακρίβεια, ήταν στο επίπεδο που ήθελαν τόσο ο Στιβ Κερ, όσο και οι παίκτες του. Και παράλληλα είναι μια ευκαιρία για να... χτίσουν ενόψει συνέχειας.

«Θέλουμε να παίξουμε σκληρά, να έχουμε καλές άμυνες, να προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα φάουλ και στο τρανζίσιον να τρέχουμε το παιχνίδι», υπογράμμισε ο Αμερικανός άσος λίγο πριν η κουβέντα πάει στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, που είναι κόντρα στην Εθνική ομάδα, την Δευτέρα (28/08).

Ο ηγέτης των Νετς αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα, καθώς και όσα περιμένει να δει από την «γαλανόλευκη». «Είναι σκληρή ομάδα η Ελλάδα. Έπαιξε σκληρά απέναντι στην Ιορδανία και σαν ομάδα. Εμείς πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ των ΗΠΑ για 40 λεπτά, να αμυνθούμε καλά ανεξάρτητα τον αντίπαλο και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Στο Μπρούκλιν είναι ηγέτης, όμως στην Team USA δεν έχει τον ίδιο ρόλο. Είναι ίσος απέαντι σε 11 συμπαίκτες του που έχουν ανάλογες παραστάσεις και εξίσου υψηλές απαιτήσεις. Έτσι κι αυτός προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα στη διοργάνωση της FIBA.

«Νιώθω καλά μέσα στην ομάδα με τον ρόλο μου. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στους κανόνες της FIBA και να παίζω σκληρά. Έχω ακόμα πράγματα για να προσαρμοστώ και να συνεχίσω να παίζω σκληρά», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.