Νίκη της Λιθουανίας επί του Mεξικού και πρόκριση στην επόμενη φάση

Η Λιθουανοί πανηγυρίζουν τη νίκη

i

FIBA

Νίκη της Λιθουανίας επί του Mεξικού και πρόκριση στην επόμενη φάση

Νίκος Καλαμπάκας 17:18 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 27.08.2023

Η Λιθουανία πήρε τη δεύτερή της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA αφού επικράτησε του Μεξικού με 96-66 και συνεχίζει να μοιράζεται την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου με το Μαυροβούνιο, με το οποίο εξασφάλισαν και την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η Λιθουανία ήταν εμφανώς ανώτερη του Μεξικού στο παιχνίδι τους για τη δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και επικράτησε με 96-66, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

Κορυφαίος παίκτης των νικητών ήταν ο Βαλανσιούνας που ήταν κυριολεκτικά ανίκητος και πέτυχε νταμπλ - νταμπλ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από κοντά του σε απόδοση και οι Γιοκουμπάιτις, Κουζμίνσκας, Μπραντέικις και Μοτεγιούνας, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (15,14,10 και 10 αντίστοιχα).

Οι νικητές κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στο Μεξικό, που ούτως ή άλλως ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Η διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 15 πόντους, ενδεικτική της διαφοράς των δύο ομάδων. 

Όσο και να προσπαθούσε η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής να επανέλθει στον αγώνα και να διεκδικήσει κάτι, η ποιότητα των Λιθουανών τους επέτρεπε να ανοίγουν συνεχώς τον δείκτη του σκορ. Το 53-34 του ημιχρόνου φανέρωνε ότι εύκολα ή δύσκολα η Λιθουανία θα έφτανε στη νίκη, όπως και τελικά έγινε. 

Στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο το μόνο που άλλαζε ήταν η διαφορά των Λιθουανών. Το τελικό 96-66 τελικά τους έδωσε την πρόκριση, μαζί με το Μαυροβούνιο με το οποίο φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, με δύο νίκες ο καθένας.

Δεκάλεπτα: 32-17, 53-34, 76-51, 96-66

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

16:14 - 26.08.2023

Tο post game της Ελλάδας με την Ιορδανία, καλεσμένος ο Γιάννης Μπουρούσης

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε η εθνικής ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες, καθώς επικράτησε με 92-71 της Ιορδανίας. Παρακολουθήσετε την εκπομπή του Sportal «Με την Ελλάδα στο Mundobasket» με όλο το Post Game της αναμέτρησης κόντρα στην Ιορδανία και ζωντανή σύνδεση με τη Μανίλα.