Γιάνκοβιτς στο Sportal: «Πήραμε μία τεράστια νίκη, εγώ το είδα μέσα το τρίποντο του Μπέικον» (vid)

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στην κάμερα του Sportal

Γιάνκοβιτς στο Sportal: «Πήραμε μία τεράστια νίκη, εγώ το είδα μέσα το τρίποντο του Μπέικον» (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 08:39 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο έμπειρος φόργουορντ της ΑΕΚ, Βλάντο Γιάνκοβιτς, μίλησε στο Sportal μετά το τέλος της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για τη σημασία τη αλλά και για τη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την προημιτελική φάση του BCL.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έβαλε τη δική του σφραγίδα στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με 77-73 για την 20η αγωνιστική της Basket League. Μετά το τέλος της δραματικής αναμέτρησης ο διεθνής φόργουορντ μιλώντας στο Sportal αναφέρθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στο πως είδε να πηγαίνει η μπάλα στο τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον της τελευταίας επίθεσης του Παναθηναϊκού αλλά και στη σειρά που πλησιάζει με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την προημιτελική φάση του FIBA Basketball Champions League.

«Είχαμε πλάνο για το παιχνίδι», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάνκοβιτς για το τι είχε η ΑΕΚ και έφθασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πριν από 48 ώρες για αυτό και θέλαμε να τους πιέσουμε αρκετά όλους τους παίκτες ώστε να τους φθάσουμε να είναι κουρασμένοι προς το τέλος του παιχνιδιού. Μας βγήκε το πλάνο. το προετοιμάσαμε πολύ καλά και ήμασταν συγκεντρωμένοι φθάνοντας σε μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο. Εμείς δεν βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλαμε μία νίκη εκτός προγράμματος και συνεχίζουμε».

Μία νίκη που ήρθε με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα για τις δύο ομάδες με τον Γιάνκοβιτς να σχολίασε: «Παίζαμε εντός έδρας, ο κόσμος μας στήριξε για ένα ακόμη παιχνίδι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μας. Μας βοήθησε και μας έδωσε ενέργεια. Ήμασταν και ελλιπείς καθώς λείπανε δύο βασικοί μας παίκτες (σ.σ. τους Στρέλνιεκς και Ουίλιαμς). Παίξαμε σαν ομάδα, σαν ένα και τους ευχαριστούμε που ήρθανε».

Για το πόσο δυνατά χτύπησε η καρδιά του στο τρίποντο του Μπέικον στη τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού δήλωσε αφού χαμογέλασε: «Εγώ το είδα μέσα να ξέρεις. Έπαιξε εξαιρετικά σήμερα. Έβαλε πολύ δύσκολα σουτ. Για μέσα το έβλεπα. Πάλι καλά, δεν μπήκε και καταφέραμε να φθάσουμε στη νίκη μας».

Κι όσο για τα δικά του μεγάλα καλάθια ο Γιάνκοβιτς είπε: «Σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Το σύνολο είναι που μετράει. Με κακό, καλό, μέτριο μπάσκετ δεν μας νοιάζει σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει πόσο πολύ θα βοηθήσω την ομάδα αλλά να βοηθάω την ομάδα».

Κι όσο για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Basket League και αν αρκείται η ΑΕΚ στην παρουσία της στα playoffs ο έμπειρος φόργουορντ τόνισε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το κάτι παραπάνω. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Έρχονται δύο εβδομάδες αρκετά δύσκολες και σε πρωτάθλημα και σε Ευρώπη».

Τέλος για τη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την προημιτελική φάση του FIBA Basketball Champions League ο Γιάνκοβιτς δήλωσε: «Είναι μία ομάδα πάρα πολύ δύσκολη που παίζει ένα πολύ συγκεκριμένο μπάσκετ. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή (σ.σ. Αλεξάνταρ Ντζίκιτς) που την έχει στήσει πάρα πολύ καλά ενώ έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Πάμε να κερδίσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη λύση. Για να προκριθούμε στο Final Four που είναι ο στόχος μας θα πρέπει να κερδίζουμε και πάμε τώρα να δούμε αν θα μας κάτσει ουσιαστικά να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Οπότε βλέπουμε βήμα βήμα. Θα είναι δύσκολο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι αν είμαστε ενωμένοι δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι. Θα τα δώσουμε όλα και ας κερδίσει ο καλύτερος».