Επίσημο: Εκτός εθνικής ο Γιάννης - Η ανακοίνωσή του

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

ΕΟΚ

Επίσημο: Εκτός εθνικής ο Γιάννης - Η ανακοίνωσή του

Νίκος Καλαμπάκας 15:00 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 11.08.2023

Όπως πρώτο σας μετέφερε το Sportal ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τί έγραψε ο ίδιος για την κατάστασή του και την απογοήτευσή του που δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Άπω Ανατολής!

Είναι πλέον επίσημο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Σας το είχε γράψει το Sportal από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 11/8, το επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα και ο ίδιος. 

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ανέβασε κείμενο στα social media, στο οποίο εξηγεί τους λόγους που θα απέχει από την εθνική. Όπως τονίζει σε αυτό, ήθελε πάρα πολύ να υπηρετήσει τη χώρα του, όμως η ετοιμότητά του δεν είναι η απαιτούμενη και τελικά δεν του επιτρέπει να τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη. 

Στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης αναφέρει: 

Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα.

Μετα την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ηθελα για παίξω στο Παγκόσμιο.

Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλείας αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.

Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογη μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεραστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες.

Τί αναφέρει η ΕΟΚ

Ανακοίνωση για την απουσία του Γιάννη εξέδωσε και η ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρει: 

Τα νέα δεν ήταν τα επιθυμητά από την τελική ιατρική γνωμάτευση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο κύπελλο. 

Ιτούδης: «Μετά το Αμπου Ντάμπι η δωδεκάδα, περιμένουμε τις εξετάσεις του Αντετοκούνμπο»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

23:02 - 10.08.2023

Ιτούδης: «Μετά το Αμπου Ντάμπι η δωδεκάδα, περιμένουμε τις εξετάσεις του Αντετοκούνμπο»

Το τουρνουά Ακρόπολις τελείωσε, οι δοκιμές έγιναν και θα συνεχιστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα και ενημέρωσε μετά την ήττα από την Ιταλία ότι «έχουμε μπροστά μας 16 μέρες προετοιμασίας», ενώ ενημέρωσε πως «περιμένουμε τις εξετάσεις του Γιάννη (Αντετοκούνμπο)».

Ο Γιάννης ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας το προηγούμενο διάστημα με στόχο να προλάβει τη διοργάνωση, όμως οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν θα είναι έγκαιρα σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας.