H αποκάλυψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όλοι μου έλεγαν να φύγω από το Μιλγουόκι, αλλά εγώ έμεινα!»
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

H αποκάλυψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όλοι μου έλεγαν να φύγω από το Μιλγουόκι, αλλά εγώ έμεινα!»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:39 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 29.10.2023

Φιλοξενήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του ESPN και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν δίστασε να αναπτύξει τη σκέψη του και τις επικοινωνίες που έκανε πριν υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τους Μπακς. «Ακολούθησα το ένστικτό μου και ένοιωσα ότι ανήκω στο Μιλγουόκι» είπε, παρά το γεγονός ότι με όσους μίλησε και τους ζήτησε τη γνώμη τους «μου είπαν να φύγω!».

Άκουσε όλες τις συμβουλές που του έδωσαν. Πρώην συμπαίκτες, αντίπαλοι, φίλοι εκτός του οργανισμού των Μπακς και γενικά όποιον εκτιμούσε και του ζήτησε την άποψή του. «Όλοι μου έλεγαν να φύγω από το Μιλγουόκι», αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη που παραχώρησε (μαζί με τον συμπαίκτη του Ντέιμιαν Λίλαρντ) στο ESPN, λίγες μέρες μετά την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του με την ομάδα του Μιλγουόκι μέχρι το καλοκαίρι του 2028. 

Κι όταν έρθει εκείνος ο θέρος θα είναι 34 ετών (σήμερα πάει προς τα 29) και θα έχει εισπράξει από τα Ελάφια συνολικά σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Για την ακρίβεια, λίγο πάνω από 460 εκατομμύρια, αλλά τι ψυχή έχουν 40 από αυτά; Οπότε επιτρέπεται η (προς τα πάνω) στρογγυλοποίηση. 

Αυτοί που του πρότειναν να αποχωρήσει με την πρώτη ευκαιρία, «ήταν άνθρωποι που στο παρελθόν είχαν βρεθεί στην ίδια θέση με εμένα», είπε ο Greek Freak και προφανώς αναφερόταν σε παίκτες του ΝΒΑ ή γενικά άτομα που είχαν αμφιβολίες για το μέλλον τους. Άκουσε τι είχαν να του πουν, αλλά τελικά «ακολούθησα το ένστικτό μου», όπως χαρακτηριστικά εξήγησε. «Τους ρώτησα τι θα έκαναν εκείνοι στη θέση μου», πήρε τις απαντήσεις του και έκανε το αντίθετο απ' ότι του πρότειναν. 

«Ένοιωσα ότι ανήκω εδώ!», είπε με έμφαση στην Ραμόνα Σέλμπουρν και εξήγησε το σκεπτικό του. «Το Μιλγουόκι μου έδωσε την ευκαιρία. Μου άλλαξε όλη μου τη ζωή. Και τη δικιά μου και της οικογένειάς μου», εξήγησε, οπότε δεν μπορούσε να μην συγκινηθεί από την προϊστορία του με τον οργανισμό από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. 

O Αντετοκούνμπο δεν ήθελε να γίνει αλλαγή και... δεν έγινε - Ο κόουτς Γκρίφιν τον κάλεσε στον πάγκο, αλλά μετά το μετάνιωσε (vid)
NBA

09:36 - 27.10.2023

O Αντετοκούνμπο δεν ήθελε να γίνει αλλαγή και... δεν έγινε - Ο κόουτς Γκρίφιν τον κάλεσε στον πάγκο, αλλά μετά το μετάνιωσε (vid)

Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου στην πρεμιέρα κόντρα στους Σίξερς, ο προπονητής των Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, κάλεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον πάγκο και στη θέση του έβαλε τον Πατ Κόνατον. Ο Greek Freak μίλησε μαζί του, του άλλαξε άποψη και αμέσως επέστρεψε στο παιχνίδι...

Έτσι, αποφάσισε να υπογράψει λίγες ώρες πριν κλείσει το... παράθυρο πρόωρης επέκτασης στις 23 Οκτωβρίου. «Ήμουν στο αμάξι», θυμήθηκε ο Ελληνονιγηριανός σούπερ σταρ «όταν πήρα τηλέφωνο τον general manager (Τζον Χορστ) και του είπε "Θα υπογράψω τώρα"». Γεγονός που έκανε πανευτυχείς τους Μπακς και ολόκληρη την πόλη του Μιλγουόκι.