Γιασικεβίτσιους: «Δεν με νοιάζει αν δουλεύω στη Μπαρτσελόνα του χρόνου, θέλω φέτος το πρωτάθλημα»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

i

© Intime

Γιασικεβίτσιους: «Δεν με νοιάζει αν δουλεύω στη Μπαρτσελόνα του χρόνου, θέλω φέτος το πρωτάθλημα»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:38 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 30.05.2023

Τα Play Offs του ισπανικού πρωταθλήματος έχουν ξεκινήσει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει μόνο ένα πράγμα: «Την κατάκτηση του πρωταθλήματος» κι αν αυτή επιτευχθεί δεν τον ενδιαφέρει αν η Μπαρτσελόνα τον κρατήσει στον πάγκο της τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσπαθεί να συγκεντρώσει τις σκέψεις του και τις πράξεις του στο παρόν και αυτό αφορά στα play offs του ισπανικού πρωταθλήματος. Δεν θέλει να σκέφτεται τι έχει προηγηθεί στη σεζόν ή τι θα ακολουθήσει μετά το τέλος της. 

«Θέλω πραγματικά να κατακτήσουμε αυτό το πρωτάθλημα», είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα που εμφανίστηκε στην post season της Liga Endesa ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου και οι Καταλανοί προηγούνται ήδη με 1-0 στη σειρά του πρώτου γύρου έναντι της Βαλένθια. «Αυτό το τρόπαιο είναι το μόνο που απομένει για φέτος», θύμισε ο Λιθουανός, αφού η ομάδα του απέτυχε να κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στo Final Four της Euroleague γνώρισε δύο ήττες. Μία στον ημιτελικό, από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και μία στον μικρό τελικό από τη Μονακό

«Πρώτος στόχος της Μονακό ο Πασκουάλ και δεύτερος ο Τρινκιέρι»
EUROLEAGUE

14:02 - 29.05.2023

«Πρώτος στόχος της Μονακό ο Πασκουάλ και δεύτερος ο Τρινκιέρι»

Από την Ιταλία προέκυψε η... εικόνα πως η Μονακό δεν πρόκειται να συνεχίσει τη νέα σεζόν με τον κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς και η ομάδα του Πριγκιπάτου βάζει ως προτεραιότητα την πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας ως εναλλακτικό πλάνο τον Αντρέα Τρινκιέρι.

«Μπορούμε όμως, να ολοκληρώσουμε τη χρονιά μας με ένα πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα... έπονται», πρόσθεσε ο «Σάρας» και δεν δίστασε να αναφερθεί και στο μέλλον. Ρωτήθηκε γι' αυτό και για την πιθανή περικοπή του μπάτζετ από τα αφεντικά της «Μπάρτσα» και συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιστεύω πως όλοι πρέπει να φερθούμε έξυπνα και επαγγελματικά σε μία τέτοια κατάσταση. Έχω μιλήσει ήδη στους παίκτες που περί του θέματος, αλλά δεν θα το κάνω τώρα γιατί έχουμε σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις μπροστά μας. Φαντάζομαι θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα, στα συμβόλαια, αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την επιθυμία μας για να κατακτήσουν τον εγχώριο τίτλο». 

Επίσης, δεν σκέφτεται το προσωπικό του μέλλον, παρά τις... φήμες περί αποχώρησής του που εμφανίζονται συχνά πυκνά εδώ και καιρό. «Δε με νοιάζει αν θα έχω συμβόλαιο τη νέα σεζόν ή όχι. Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή. Έχω εστιάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος». Στο κάτω κάτω της γραφής όπως κατέληξε ο Γιασικεβίτσιους «ένας τρόπος υπάρχει για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου. Οι νίκες! Πρέπει να ξέρεις πως να διαχειριστείς όλες τις φήμες που ακούγονται αν είσαι παίκτης ή προπονητής της Μπαρτσελόνα. Δεν με νοιάζει όμως τίποτα άλλο, πέραν της νίκης».