Γιασικεβίτσιους: «Μου θύμισε τον Ντένις Ρόντμαν»
i

Intime

Γιασικεβίτσιους: «Μου θύμισε τον Ντένις Ρόντμαν»

Sportal newsroom 15:11 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 23.11.2022

Η ενέργεια, το πάθος και τα ριμπάουντ που έδωσε στη Μπαρτσελόνα ο Όσκαρ Ντα Σίλβα στη νίκη επί της Παρτιζάν ενθουσίασαν (υπερβολικά) τον Λιθουανό τεχνικό.

Είχε παραπάνω από έναν λόγους που ήθελε να νικήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Παρτιζάν. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει συνδεθεί με τον Σέρβο κόουτς ως παίκτης, αλλά τον εκτιμά απεριόριστα ως προπονητή. Ήθελε να του δείξει πως και αυτός βαδίζει στα χνάρια του.

Η νίκη ήρθε για τη Μπαρτσελόνα (79-68) και ο Λιθουανός από τον ενθουσιασμό του άρχισε τις υπερβολές. «Ο Όσκαρ μου θύμισε τον Ντένις Ρόντμαν», είπε αναφερόμενος στον Ντα Σίλβα.

«Έπαιξε με μεγάλη ενέργεια και πάθος, πήρε τα ριμπάουντ και μας έκανε καλύτερους», πρόσθεσε. Η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός φόργουορντ των «Μπλαουγκράνα» μάζεψε 9 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, αλλά 10 συνολικά. Βέβαια, σε σχέση με τους μέσους όρους του (3,2) όντως έκανε τη διαφορά και τηρουμένων των αναλογιών θύμισε Ρόντμαν.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις πάντως, ο Hall of Famer και καλύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία του μπάσκετ είχε 13,1 ριμπάουντ μέσο όρο καριέρας και για δύο διαδοχικές σεζόν (1991-1993 με το Ντιτρόιτ) είχε περισσότερα από 18 ριμπάουντ μέσο όρο κάθε βράδυ! 

Tags: