Γιατί πήγε... 5 το πρωί ώρα Ελλάδος για να μπει ο Βεζένκοφ στο ματς των Κινγκς

Σάσα Βεζένκοφ

i

@SacramentoKings

Γιατί πήγε... 5 το πρωί ώρα Ελλάδος για να μπει ο Βεζένκοφ στο ματς των Κινγκς

Χρήστος Τσάλτας 11:16 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 09.10.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, δείχνοντας με το καλημέρα ενεργή παρουσία, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει αρκετά ο κόσμος της ομάδας από την Καλιφόρνια για να τον δει στο παρκέ.

Τα πρώτα λεπτά του Σάσα Βεζένκοφ ως παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, που μετακόμισε φέτος στην άλλη πλερά του Ατλαντικού, για χάρη της ομάδας του Μάικ Μπράουν, που είναι αποφασισμένη να επενδύσει πολλά πάνω του, κάτι που φάνηκε από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι.

Ο Βεζένκοφ έρχεται με φόρα από μια εκπληκτική σεζόν με τον Ολυμπιακό, κατά την οποία σάρωσε κάθε ατομική διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποδεικνύοντας πως είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου. Έτσι, κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε μια ομάδα που «διψάει» για επιτυχία. Κάτι το οποίο ταιριάζει και στα αγωνιστικά «θέλω» του ίδιου του παίκτη.

Στο πρώτο φιλικό του με τους Κινγκς, στο Βανκούβερ, απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, χρειάστηκε να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να πατήσει παρκέ. Κι αυτό γιατί μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο 6:16 για το τέλος της τρίτης περιόδου. Στα μισά της περιόδου, για την ακρίβεια και έχοντας δει όλο το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο. Ο Μάικ Μπράουν δεν του έδωσε χρόνο στο πρώτο μισό του αγώνα, κάτι που παράτεινε την αγωνία για τις πρώτες στιγμές του με τη φανέλα των Κινγκς.

Στα 11 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε 12 πόντους, 4/7 σουτ, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε μια θετική παρουσία. Με το... καλημέρα άλλωστε έδειξε τις διαθέσεις του. Το πρώτο εύστοχο σουτ ήταν ένα τρίποντο από τις 45 μοίρες, το οποίο ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο Βεζένκοφ είναι ένας δεινός σουτέρ από την περιφέρεια. Κάτι που τονίζουν στα λόγια τους και οι συμπαίκτες του. 

Ήταν οι πρώτες στιγμές του στην κορυφαία λίγκα, έστω και σε αγώνα pre-season και η εμπειρία αυτή θα τον βοηθήσει ενόψει συνέχειας. Κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος.

«Είναι πάντα διαφορετικό το να παίζεις από το να βλέπεις από την τηλεόραση. Ήταν το πρώτο παιχνίδι pre-season. Προσπαθούμε να κολλήσουμε τα κομμάτια και να παίζουμε καλύτερα. Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τη διαδικασία της προπόνησης που κάνουμε και έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν», ήταν τα λόγια του με το πέρας του αγώνα, δείχνοντας μεγάλη διάθεση για επιπλέον δουλειά με τους συμπαίκτες του.

Αυτή η διάθεση και η ενέργεια άλλωστε τον έφεραν στο κορυφαίο επίπεδο του κόσμου, να διεκδικεί την ευκαιρία του στο ΝΒΑ, ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη.