Επική μονομαχία Γιόκιτς εναντίον Ουεμπανιαμά: Ο Σέρβος έβαλε 42, οι Νάγκετς νίκησαν και ο Γάλλος παραλίγο να κάνει quadruple-double! (vids)

Επική μονομαχία Γιόκιτς εναντίον Ουεμπανιαμά: Ο Σέρβος έβαλε 42, οι Νάγκετς νίκησαν και ο Γάλλος παραλίγο να κάνει quadruple-double! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:04 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 03.04.2024

H συνάντηση του Νίκολα Γιόκιτς με τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά ήταν το κάτι άλλο! Ο Joker με 42 πόντους και 16 ριμπάουντ οδήγησε τους πρωταθλητές στη νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς, την ώρα που ο 20χρονος Γάλλος για δύο ασίστ και ένα μπλοκ έχασε την ευκαιρία να κάνει το πρώτο quadruple-double μετά το 1994...

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει αποδείξει πως δεν έχει... αντίπαλο. Ακόμα και όταν απέναντί του είναι ένας θεόρατος και πανέξυπνος αμυντικός, όπως ο Βικτόρ Ουμπανιαμά, με τα 224 εκατοστά έκτασης του κορμιού του και τα τεράστια άκρα του, ο Joker έχει αμέτρητα κόλπα για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Και μπορεί ο Γάλλος να τον δυσκόλεψε στιγμιαία και να του έκανε και τάπες, αλλά ο Σέρβος έβαλε 42 πόντους και οδήγησε τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκερς στη νίκη επί των Σαν Αντόνιο Σπερς με 110-105.

Η μονομαχία των δύο ευρωπαίων ψηλών πάντως, βρέθηκε στο επίκεντρο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γιόκιτς... σάρωσε και πέραν από τους πόντους του στην επίθεση, πήρε και 16 ριμπάουντ. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ο Ουεμπανιαμά δεν έκανε αίσθηση. Ναι μεν πρέπει να... φάει πολλά καρβέλια ακόμα για να μπορεί να κοντράρει τον Γιόκιτς, αλλά η παρουσία του ήταν επίσης επιβλητική.

Ο 20χρονος πρωτοεμφανιζόμενος, που θα κερδίσει το βραβείο του Rookie της χρονιάς (και ο Γιόκιτς πιθανότατα το τρίτο του βραβείο του MVP) πλησίασε όσο ποτέ άλλοτε κανείς, το quadruple-double. Δηλαδή, τον διψήφιο αριθμό πόντων σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες. Κάτι που τελευταία φορά συνέβη από έναν άλλον παίκτη των Σαν Αντόνιο Σπερς πριν από 30 χρόνια.

Το είχε κάνει στις 17 Φεβρουαρίου του 1994 ο «Ναύαρχος» Ντέιβιντ Ρόμπινσον...

O Ουεμπανιαμά... περιορίστηκε στους 23 πόντους, στα 15 ριμπάουντ, ενώ είχε 8 ασίστ και 9 μπλοκ. Δύο τελικές πάσες και μία τάπα του απέμεναν για να γράψει ιστορία. Τελικά, αυτό αναβλήθηκε, αλλά δεν ματαιώθηκε. Ο Γάλλος κάποια στιγμή θα το κάνει!