O ΛεΜπρόν έσωσε το τομάρι των Λέικερς στη Γιούτα, οι Ουόριορς με ανατροπή νίκησαν τους Θάντερ (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς

i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

O ΛεΜπρόν έσωσε το τομάρι των Λέικερς στη Γιούτα, οι Ουόριορς με ανατροπή νίκησαν τους Θάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 05.04.2023

Στην παράταση και με το λέι απ του ΛεΜπρόν Τζέιμς οι Λέικερς κατάφεραν να νικήσουν με 135-133 τα... δεύτερα των Γιούτα Τζαζ, την ώρα που οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με κορυφαίους τους Κάρι και Πουλ έκαναν την ανατροπη στο δεύτερο ημίχρονο και έφθαναν στην επικράτηση με 136-125 επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Οι Λέικερς ήταν έτοιμοι να βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους. Βρέθηκαν στη Γιούτα για να αντιμετωπίσουν τους Τζαζ που τα έχουν παρατήσει για φέτος. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Λάουρι Μάρκανεν και Τζόρνταν Κλάρκσον, αλλά και δίχως τον εντυπωσιακό τους rookie Ουόκερ Κέσλερ

Παρόλα αυτά οι Καλιφορνέζοι για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να παλέψουν στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 124-124

Ο ΛεΜπρόν αστόχησε στην εκπνοή του τέταρτου δωδεκαλέπτου, σε μία δύσκολη προσπάθεια που αν ήταν εύστοχη θα έδινε τη νίκη. 

Στην παράταση πάντως, ο Βασιλιάς δεν έκανε πάλι… λάθος. Στην πιο καθοριστική επίθεση με λέι απ έκανε το 135-133 κι ενώ απέμεναν 27 δευτερόλεπτα, που εν τέλει ήταν ένα χρονικό διάστημα που δεν επηρέασε καθόλου το σκορ. 

Με αυτόν τον τρόπο οι Λέικερς γλύτωσαν από μεγάλη… γκάφα στην πόλη των Μορμόνων και ο ΛεΜπρόν ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη σκληρή δουλειά. Τελείωσε το ματς με 37 πόντους, ο Όστιν Ριβς ήταν και πάλι εξαιρετικός με 28 πόντους, ενώ ο Άντονι Ντέιβις πρόσθεσε 21 και 14 ριμπάουντ. 

Για το Γιούτα πρώτοι σκόρερ ήταν ο Κέλι Ολίνικ και ένας πρώην παίκτης των Λέικερς, ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ, οι οποίοι είχαν από 23 πόντους. 

Γκόλντεν Στέιτ - Οκλαχόμα: 136-125

Οι πρωταθλητές Ουόριορς έχουν δημιουργήσει μία… παράξενη παράδοση φέτος με τις ανατροπές τους. Είναι πολλές οι φορές πλέον, που έχουν ξεκινήσει τα παιχνίδια τους χωρίς ουσία και χωρίς αποτέλεσμα, αλλά έχουν επιστρέψει στο δεύτερο μέρος. Αυτό έκαναν και κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Τους άφησαν να ελπίζουν, πήγαν τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με διψήφια διαφορά, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους άρχισαν να θυμίζουν σε όλους τους Θάντερ ποιός είναι το αφεντικό. 

Ο Στέφεν Κάρι με 34 πόντους και ο Τζόρνταν Πουλ με 30 οδήγησαν στη νίκη με 136-125, που ήρθε βέβαια με πολύ πιεστικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά προβάδισμα οι Πολεμιστές πήραν 8’29’’ πριν το τέλος της αναμέτεησης, αλλά από εκεί και πέρα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να επιστρέψουν. 

Για την Οκλαχόμα ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ (ως συνήθως) ήταν καταπληκτικός με 32 πόντους, αλλά κάπως… μόνος αφού ο δεύτερος με την καλύτερη παραγωγή ήταν ο rookie Τζέιλεν Ουίλιαμς με 19 πόντους.