Οι Θάντερ στη Γιούτα έδειξαν σιγουριά και θέληση (vid)

Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ

i

© photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Οι Θάντερ στη Γιούτα έδειξαν σιγουριά και θέληση (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:42 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:28 - 07.04.2023

Λίγα μέτρα ακόμα απομένουν για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για να κρατήσουν την δέκατη θέση της Δύσης που οδηγεί στα play in και η νίκη τους στη Γιούτα επί των Τζαζ (114-98) έδειξε πόσο πολύ το θέλουν και… στρίμωξε τους Μάβερικς.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αξίζουν, απλώς θα χρειαστεί να επιμείνουν μέχρι την τελευταία μέρα. Και δείχνουν ικανοί να τα καταφέρουν -σε βάρος των Ντάλας Μάβερικς. 

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν κάνει μία καταπληκτική σεζόν, έχουν εντυπωσιάσει και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να κρατήσουν την δέκατη θέση της Δύσης που οδηγεί στα play in. 

H νίκη τους στη Γιούτα επί των Τζαζ με 114-98 ήταν ένα αποβασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς πήραν την 39 νίκη τους, την ώρα που οι Καουμπόηδες του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ έχουν μία νίκη λιγότερη (και τις ίδιες ήττες: 42), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Θάντερ υπερτερούν. 

Οι Χιτ επικράτησαν στη Φιλαδέλφεια και συνεχίζουν το κυνήγι της απευθείας πρόκρισης - Νίκες για Καβς και Σπερς (vids)
NBA

06:25 - 07.04.2023

Οι Χιτ επικράτησαν στη Φιλαδέλφεια και συνεχίζουν το κυνήγι της απευθείας πρόκρισης - Νίκες για Καβς και Σπερς (vids)

Ο Τζίμι Μπάτλερ οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ σε μία εκτός έδρας νίκη (129-101) απέναντι στους Σίξερς, που θα τους συναντήσουν στα play offs σε περίπτωση που οι Φλόγες καταλήξουν έκτες στην Ανατολή - Οι αδιάφοροι Καβαλίερς και οι παντελώς αδιάφοροι Σπερς νίκησαν Μάτζικ και Μπλέιζερς αντίστοιχα.

Πάντως, για να νικήσουν στην πόλη των Μορμόνων, παρά το τελικό αποτέλεσμα που δείχνει μία… άνεση, πιέστηκαν. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βρήκαν όμως, εντυπωσιακές λύσεις πέραν από τις στιβαρής παρουσίας των Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και Τζος Γκίντι. Ο Καναδός είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Αυστραλός τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. 

Ο πάγκος της Οκλαχόμα όμως, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Τέσσερις παίκτες που ήρθαν από εκεί ολοκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Άαρον Ουίγκινς είχε τους περισσότερους (15), ενώ ο Ντάριο Σάριτς έκανε ένα εντυπωσιακό double double: 14 πόντοι, 10 ριμπάουντ. 

Για τους Τζαζ, που αγωνίστηκαν χωρίς αρκετούς πρωτοκλασάτους, όπως τον Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος μάλλον σκέφτεται ήδη τη στρατιωτική του θητεία, αλλά και τους Τζόρνταν Κλαρκσον, Κόλιν Σέξτον, Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ και Ουόκερ Κέσλερ. Με λίγα λόγια τα έχουν… παρατήσει, αλλά ο Κρις Νταν έπαιξε βασικός και είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.