Γκάι: «Ήμασταν δύο φάσεις μακριά από το 3-1, χρειάζονται και οι 15 παίκτες»

Κάιλ Γκάι

Γκάι: «Ήμασταν δύο φάσεις μακριά από το 3-1, χρειάζονται και οι 15 παίκτες»

Ηλίας Λαλιώτης 17:10 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 26.10.2023

Ο Κάιλ Γκάι ξέρει καλά την Μπασκόνια και μίλησε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Βάσκους, εστιάζοντας στα όσα πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της EuroLeague (27/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ και θέλει πάση θυσία τη νίκη μετά τις δύο σερί ήττες με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Κάιλ Γκάι ξέρει την Μπασκόνια από τη θητεία του στην ισπανική ACB και ανέφερε σχετικά: «Αγωνίστηκα εναντίον τους πέντε ή έξι φορές την περασμένη σεζόν και ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο τρίποντο. Έχασαν μερικούς παίκτες, αλλά έχουν ακόμη τον Χάουαρντ, ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει. Εξακολουθούν να έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Θα το πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ανεξαρτήτως του ποιο είναι το ρεκόρ μας. Όπως είπες, στην Euroleague κάθε αγώνας μετράει και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο…».

Σε ερώτηση σχετικά με το πού θα εστιάσει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη, ο Αμερικανός γκαρντ απάντησε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα σε κάθε αγώνα που αγωνιστήκαμε καλά. Ήμασταν δύο φάσεις μακριά από το 3-1 στο ρεκόρ μας στην Euroleague Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πόσο επηρεάζουν την ομάδα οι τραυματισμοί: «Για αυτό είναι σημαντικό να έχεις πολλούς καλούς παίκτες. Από τους 15 θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Κάποιοι θα τραυματιστούν, είναι κομμάτι του αθλήματος. Είναι μακρά σεζόν, δύσκολη, αγωνιζόμενοι και στα δύο πρωταθλήματα. Όταν είναι η στιγμή σου να βάλεις ένα καλάθι ή να παίξεις ένα σύστημα πρέπει να μπεις μέσα και να το κάνεις».