Το πήρε απόφαση ο Γκόραν Ντράγκιτς: Αποσύρεται στα 37 του και ετοιμάζει ένα πάρτυ στην Λιουμπλιάνα (vids)
i

@ photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Το πήρε απόφαση ο Γκόραν Ντράγκιτς: Αποσύρεται στα 37 του και ετοιμάζει ένα πάρτυ στην Λιουμπλιάνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:55 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 30.12.2023

Ο... πρόγονος του Λούκα Ντόντσιτς και ο πρώτος Σλοβένος σταρ του ΝΒΑ, ο Γκόραν Ντράγκιτς, ενημέρωσε πως οι αγωνιστικές μέρες στο μπάσκετ αποτελούν παρελθόν γι' αυτόν. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε και τον Αύγουστο στην πατρίδα του θα το γιορτάσει!

Στο ΝΒΑ άφησε το στίγμα του. Ο Γκόραν Ντράγκιτς έγινε πρωταγωνιστής, όπου κι αν έπαιξε. Στο Φοίνιξ, στο Χιούστον, στο Μαϊάμι. Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε το έκανε για τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ είχαν προηγηθεί οι υπηρεσίες του στο Μπρούκλιν, το Σικάγο και για λίγο στο Τορόντο. 

Στο πικ της καριέρας του έφθασε μέχρι το All-Star (το 2018) και γενικά, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, απέκτησε φήμη και χτήματα που δεν θα μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί στην Ευρώπη. Σε μία Ήπειρο (την Γηραιότερη) που επίσης κυριάρχισε όταν εμφανίστηκε και ειδικά μετά την κατάκτηση του EuroBasket του 2017 με τη Σλοβενία, παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς, όλοι του υποκλίθηκαν. 

Πλέον, κι αφού για μήνες κινήθηκε ως ελεύθερος στην αγορά, αλλά δεν βρήκε συμβόλαιο και δεν έπεισε τους Χιτ να τον επαναφέρουν στο αγαπημένο του Μαϊάμι -εκεί όπου ζει με την οικογένειά του- αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για μία σημαντική απόφαση: Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. 

Στα 37 του ο Ντράγκιτς ολοκλήρωσε τον κύκλο του και τον Αύγουστο στη Λiουμπλιάνα, την γενέτειρά του θα κάνει μία γιορτή και έναν φιλικό αγώνα για να ρίξει την αυλαία ή να κρεμάσει τα παπούτσια επίσημα. Ό,τι προτιμάτε… 

Έπαιξε 15 σεζόν στο ΝΒΑ και σε δέκα από αυτές είχε το λιγότερο 11,7 πόντους και το περισσότερο 20,3. Συνολικά σε 946 αγώνες, τους 530 ως μέλος της πρώτης πεντάδας των ομάδων του, έβαλε 12.568 πόντους και μοίρασε 4.405 τελικές πάσες.

«Χρόνια Πολλά ΛεΜπρόν»: Έκλεισε τα 39, αλλά μετράνε μόνο τα καλοκαίρια γι’ αυτόν
NBA

07:36 - 30.12.2023

«Χρόνια Πολλά ΛεΜπρόν»: Έκλεισε τα 39, αλλά μετράνε μόνο τα καλοκαίρια γι’ αυτόν

Γεννήθηκε σαν σήμερα (30 Δεκεμβρίου), πριν από 39 χρόνια και πριν από 21 εμφανίστηκε στο ΝΒΑ. Εκεί συνεχίζει να ζει και να θαυματουργεί o ΛεΜπρόν Τζέιμς, με στοιχεία στο παιχνίδι που ούτε οι 25άχρονοι δεν μπορούν να αντιγράψουν…

Στην Ευρώπη, πέραν από τις φορές που τον κάλεσε η εθνική ομάδα της χώρας του να ηγηθεί αγωνίστηκε ως νεαρός στην Γκέοπλιν Σλόβαν, στην ισπανία με την Μούρθια, αλλά και με τον Ολίμπια Λιουμπλιάνας (2007-2008). Από την ομάδα της πόλης του μεταπήδησε στο ΝΒΑ και δεν επέστρεψε ξανά. Παρά μόνο για ένα μικρό διάστημα το 2011, όταν στον «μαγικό πλανήτη» έκαναν lock out και επέλεξε να κάνει μερικές guest εμφανίσεις με την Μπασκόνια.