Γκραντ: «Όλοι θέλουν να είναι ηγέτες, αλλά δεν λειτουργεί έτσι»

Τζέριαν Γκραντ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Γκραντ: «Όλοι θέλουν να είναι ηγέτες, αλλά δεν λειτουργεί έτσι»

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:05 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 06.02.2024

Ο Τζέριαν Γκραντ παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη σελίδα της EuroLeague κι αναφέρθηκε στην έως τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό και παράλληλα ξεκαθάρισε το θέμα των ρόλων.

Μπορεί η μεταγραφή του να επισκιάστηκε από αυτές των Κώστα Σλούκα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Κέντρικ Ναν αλλά και του Ματίας Λεσόρ αλλά εκείνος... λάμπει. Ο λόγος για τον Τζέριαν Γκραντ. Ο MVP του Eurocup την περασμένη σεζόν με την Τουρκ Τέλεκομ, το καλοκαίρι ντύθηκε στα «πράσινα». Άφησε την τουρκική ομάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο 58χρονος Τούρκος τεχνικός, Εργκίν Αταμάν. 

Ασφαλώς το επίπεδο της EuroLeague είναι ανώτερο από αυτό το Eurocup και μπορεί ο Γκραντ να μην άφησε το στίγμα του στην Αρμάνι Μιλάνο, με την οποία έκανε ντεμπούτο τη σεζόν 2021-22, αλλά στον Παναθηναϊκό κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς ήδη από τους πρώτους μήνες παρουσίας του στο «τριφύλλι». 

23:13 - 22.01.2024

Η MVP εμφάνιση του Γκραντ στο ντέρμπι

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 85-80 στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Ο Γκραντ είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Αταμάν, ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα σε άμυνα κι επίθεση και αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του. Όλα αυτά εξάλλου συνετέλεσαν ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2026

Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νοοτροπία που τον έχει οδηγήσει να θεωρείται εκ των πολυτιμότερων παικτών του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά.

«Όλοι θέλουν να γίνουν ο ηγέτης, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Πρέπει να παίξεις τον ρόλο σου και τελικά, όσο ο ρόλος σου μεγαλώνει, μπορείς να εξελιχθείς σε σταρ», δήλωσε αρχικά ο Γκραντ. 

Ο 31χρονος γκαρντ αναφέρθηκε και στις διαφορές της EuroLeague με το Eurocup τονίζοντας: «Στο Eurocup έχεις τρεις ή τέσσερις παίκτες σε κάθε ομάδα που μπορούν να κάνουν ξεχωριστά πράγματα. Στη EuroLeague κάθε παίκτης- ακόμα και αυτοί που έρχονται από τον πάγκο και αγωνίζονται για μόνο πέντε λεπτά- μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

12:14 - 13.01.2024

Mε Χουάντσο και Τζέριαν Γκραντ το Top 10 της αγωνιστικής στην EuroLeague - Στο Νο1 ο Τζόελ Μπολομπόι

O πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και νυν του Ερυθρού Αστέρα, Τζόελ Μπολομπόι, με το δυναμικό κάρφωμα κόντρα στην Μιλάνο βρέθηκε στην κορυφή των δέκα καλύτερων φάσεων της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague. Σε μία λίστα που συμμετέχει με μία τρομερή ενέργεια ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού και ο συμπαίκτης του Τζέριαν Γκραντ με την τάπα στον Μάικ Τζέιμς.

Τέλος, ο Τζέριαν Γκραντ μίλησε για τη χημεία μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού: «Έχουμε καλούς ανθρώπους που πραγματικά αρέσει ο ένας στον άλλον", εξηγώντας παράλληλα ότι "ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και αυτό φαίνεται στο παρκέ που γινόμαστε όλο και καλύτεροι».