«35 χρόνια ιστορίας του μπάσκετ έγιναν καπνός»: Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά που κατέστρεψε το «Sportica»

«35 χρόνια ιστορίας του μπάσκετ έγιναν καπνός»: Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε η φωτιά που κατέστρεψε το «Sportica»

Νίκος Καλαμπάκας 19:40 - 25.12.2023

Τον χειρότερό τους εφιάλτη ζουν ομάδα και φίλοι της Γκραβελίν, αφού ανήμερα των Χριστουγέννων το γήπεδο της ομάδας πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στάχτες έγινε το αθλητικό κέντρο της Γκραβελίν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι των Χριστουγέννων

Η προτελευταία ομάδα της κατάταξης του γαλλικού πρωταθλήματος ζει τον εφιάλτη των Χριστουγέννων, αφού η έδρα της, χωρητικότητας 3000 φιλάθλων, έχει υποστεί σοβαρές φθορές από τη φωτιά. 

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι στα δημοσιεύματά τους από τις φλόγες έχουν επηρεαστεί πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα, μεταξύ τους η Sportica που είναι η έδρα της Γκραβελίν και το προπονητικό κέντρο.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν εκεί από το μεσημέρι προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με τα όσα γράφονται ξέσπασε ξαφνικά και υπό άγνωστες συνθήκες.

«35 χρόνια ιστορίας του μπάσκετ έγιναν καπνός»

«Είναι πολύ δύσκολο... Μπορεί να είναι τεχνικό πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπέρασμα», δήλωσε ο δήμαρχος Μπερνρντ Ριγκό. «Νομίζουμε ότι η καταστροφή ξεκίνησε από το κολυμβητήριο στο κέντρο της Sportica που φέρεται να πήρε φωτιά», πρόσθεσε.

«Είναι μια απόλυτη θλίψη για όλα τα μέλη του κλαμπ, για όλους τους Gravelinois», σχολίασε ο Ρομάλντ Κουστρέ, γενικός διευθυντής της BCM, στο μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού BFM Littoral.

Και πρόσθεσε: «35 χρόνια μπασκετικής ιστορίας μόλις έγινε καπνός». Είδα τα μέλη του επιτελείου να κλαίνε γιατί αντιπροσώπευε κάτι περισσότερο από μια αίθουσα μπάσκετ για εμάς. Έχουμε πολλές αναμνήσεις, έχουμε αγώνες, έχουμε συναισθήματα.

«Είναι μια αμέτρητη καταστροφή της οποίας τις συνέπειες δεν μπορούμε να μετρήσουμε», σχολιάζει απογοητευμένος ο Hervé Beddeleem, εκτελεστικός διευθυντής της Γκραβελίν, Χερβέ Μπιντιλίμ. «Όλα έγιναν καπνός: Η αίθουσα προπόνησης, η αίθουσα αγώνων, η αίθουσα με τα βάρη, η αίθουσα εξοπλισμού, η αίθουσα διαμονής και τα αποθέματα που υπήρχαν. Είναι απίστευτο».