Η ΕΟΚ παρουσίασε και τίμησε τους 39 διεθνείς της πορείας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο
i

© Intime

Η ΕΟΚ παρουσίασε και τίμησε τους 39 διεθνείς της πορείας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:04 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 26.04.2023

Η Ομοσπονδία λίγες μέρες πριν την κλήρωση της 29ης Απριλίου που θα διαμορφώσει τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου θύμισε μέσω ανάρτησης στο twitter ποιοι ήταν οι 39 παίκτες που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρόκριση.

Πότε ήρθε το Πάσχα και πότε πέρασε. Τώρα, από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο... Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θέλοντας να προετοιμάσει την κατάσταση εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης που θα ξεκινήσει στις 25 του τελευταίου θερινού μήνα του έτους στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων, έκανε μία παρουσίαση όλων των διεθνών μας αθλητών. 

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική μας για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι (vid)
FIBA WORLD CUP

15:16 - 21.04.2023

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική μας για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι (vid)

Η Ελλάδα βάσει των κριτηρίων που καθόρισε η FIBA θα κληρωθεί με μία εκ των Φιλιππίνων, ΗΠΑ ή Αυστραλίας που ανήκουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και η όμιλοι θα διαμορφωθούν την 29η Απριλίου όταν θα μπουν όλες οι ομάδες στην κληρωτίδα.

Όλων αυτών που έλαβαν μέρος -ο καθένας με τον τρόπο και με τον ρόλο του- στην πορεία μέχρι την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για τους 39 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Ιτούδη και τον άμεσο συνεργάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλο. Δεν έμεινε ούτε ένας απ' έξω. Από τον... βετεράνο Γιώργο Πρίντεζη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέχρι τον νεαρό Γιώργο Τανούλη και τον rookie Τζορτζ Πάπας. 

Η επόμενη διαδικασία που αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πριν φυσικά αρχίσει η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια είναι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλού. Τα group δυναμικότητας έχουν εξαχθεί και στις 29 Απριλίου στην πόλη Κεϊζόν των Φιλιππίνων θα δημιουργηθούν οι όμιλοι, οπότε θα αρχίσει να παίρνει μορφή η πορεία της ομάδας μέχρι... όσο πιο ψηλά πάει!