O Γιαβτόκας ήθελε τον Ουόκαπ στην εθνική Λιθουανίας!

Τόμας Ουόκαπ

i

© Intime

O Γιαβτόκας ήθελε τον Ουόκαπ στην εθνική Λιθουανίας!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:46 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 21.04.2023

Πριν γίνει... Έλληνας ο Τόμας Ουόκαπ είχε κι άλλες «προσφορές» για να επιλέξει (νέα) πατρίδα και ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας αποκάλυψε πως «πάντα ήθελα ο Ουόκαπ να παίξει με την εθνική Λιθουανίας. Οι Έλληνας το κατάφεραν!»

Η καριέρα του Τόμας Ουόκαπ επί ευρωπαϊκού εδάφους ξεκίνησε από την Γερμανία το 2017 (και την Λούντβιγκσμπουγκ), αλλά στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις άφησε τα πρώτα πραγματικά θετικά του δείγματα. Πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και σχεδόν δύο χρόνια πριν γίνει Έλληνας πολίτης, οι Λιθουανοί είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνουν... δικό τους τον Τεξανό γκαρντ. 

Συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας, παίκτης του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2006-2007, είχε σκεφτεί πριν από πέντε χρόνια την ιδέα ο Ουόκαπ να γίνει... Λιθουανός. Ο 43χρονος σήμερα, πρώην σέντερ της εθνικής ομάδας, ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2017 με την Ζαλγκίρις Κάουνας. 

Εκτός πλάνου της Αρμάνι ο Μήτρου-Λονγκ, ανοίγει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

20:07 - 20.04.2023

Εκτός πλάνου της Αρμάνι ο Μήτρου-Λονγκ, ανοίγει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό

Ο Ετόρε Μεσίνα δεν θα συμπεριλάβει τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην εξάδα των ξένων για τα ιταλικά playoffs και πηγές από τη γειτονική χώρα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανή η αποχώρησή του από την Αρμάνι Μιλάνο.

Το 2018 εμφανίστηκε στην πόλη ο... Αμερικανοέλληνας πλέον Ουόκαπ και «βλέποντάς τον σκέφτηκα πως αν είχαμε πάρει έναν τέτοιο παίκτη εμείς, θα πρόσφερε πολλά στην εθνική μας ομάδα», είπε ο Γιαβτόκας στην ιστοσελίδα lrytas.lt και μάλιστα είχε... ρίξει την ιδέα στην ομοσπονδία. 

«Μπράβο στους Έλληνες που τον πήραν», πρόσθεσε, βέβαια εξήγησε πως «είναι κρίμα ένας άνθρωπος να μη μιλά καν ελληνικά και να παίρνει υπηκοότητα απλά και μόνο επειδή παίζει μπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν μιλάμε για εθνικές ομάδες, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να κάνουν μεταγραφές όπως οι σύλλογοι».