Ώρα αποφάσεων για την Εθνική ομάδα!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης

i

©InTime

Ώρα αποφάσεων για την Εθνική ομάδα!

Γιάννης Πάλλας 19:58 - 29.07.2023

Πλησιάζει η ώρα όπου θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους 12 που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όπου ο Δημήτρης Ιτούδης καλείται να διαχειριστεί την δυσκολότερη αποστολή της προπονητικής του καριέρας.

Οι απουσίες που έχει ήδη η «επίσημη αγαπημένη» είναι πολλές (Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάϊλερ Ντόρσεϊ) και σ’ αυτές προστίθενται και άλλες που είναι ακόμη μη διαχειρίσιμες.

Διότι, ο ομοσπονδιακός προπονητής δουλεύει με τους παίκτες που έχει στη διάθεση του, αλλά ακόμη υπάρχει ο άγνωστος «Χ» για κάποιους διεθνείς που πιθανότατα δεν θα επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τις Φιλιππίνες.

Κι αν τα εύκολα έχουν να κάνουν με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ακόμη παραμένει εκτός λόγω του προβλήματος στον ώμο που δεν θα του επιτρέψουν να πάρει μέρος στο πρώτο φιλικό με την Σλοβενία εκτός έδρας, αλλά θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη, πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα με τους Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» έγραψε το Sportal ότι δύσκολα θα προλάβει το Παγκόσμιο, προσπαθεί, αλλά αυτό δεν αρκεί για να είναι στην τελική 12αδα της Εθνικής ομάδας. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Νιγηρία, αλλά θεωρείται σίγουρο πως με την επιστροφή του στην Αθήνα θα συζητήσει για το θέμα της παρουσίας του στο Παγκόσμιο.

Μηδαμινές οι πιθανότητες αλλά η προσπάθεια γίνεται από την πλευρά της ΕΟΚ, για να μπορέσει να αγωνιστεί. Ο ίδιος θέλει να παίξει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του ποδιού του.

Όσο για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που έκανε επέμβαση στο γόνατο και είναι στο στάδιο της αποθεραπείας, αναμένεται σύντομα να παρθεί η τελική απόφαση για το αν θα είναι τελικά στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη ή θα κοπεί για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από την πλευρά του που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο του με τους Μιλγουόκι Μπακς αναμένεται όπως ενημέρωσε να επιστρέψει τη Δευτέρα (31/7) για να μπει ξανά στο πρόγραμμα των προπονήσεων της Εθνικής ομάδας.

Ηττήθηκε από το Ισραήλ και θα παλέψει για την 7η θέση η Εθνική Εφήβων
EUROBASKET

18:26 - 29.07.2023

Ηττήθηκε από το Ισραήλ και θα παλέψει για την 7η θέση η Εθνική Εφήβων

Η ελλιπής Εθνική Εφήβων «κυνηγούσε» σε όλη τη διάρκεια κόντρα στο Ισραήλ, έκανε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ηττήθηκε (88-77) και θα παλέψει για την 7η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στην Σερβία.

Όλα δείχνουν ότι πριν το ταξίδι της Τρίτης (1/8) για τη Σλοβενία ο Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τους παίκτες που θα συνεχίσουν την προετοιμασία, η οποία γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δεδομένων των πάρα πολλών απουσιών πρωτοκλασσάτων αθλητών.