Η… απάντηση του Μπάρετ και η νίκη των Νικς επί των Χιτ - Πιάστηκαν στα χέρια Μίτσελ και Μπρουκς, στη νίκη των Καβς (vids)
i

Αρ Τζέι Μπάρετ / © photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Η… απάντηση του Μπάρετ και η νίκη των Νικς επί των Χιτ - Πιάστηκαν στα χέρια Μίτσελ και Μπρουκς, στη νίκη των Καβς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:26 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 03.02.2023

O Αρ Τζέι Μπάρετ με 30 πόντους εξήγησε με πράξεις στον προπονητή του ποια είναι η θέση του και η Νέα Υόρκη επικράτησε (106-104) των Χιτ. Γκρίνιες στο Κλίβελαντ και νίκη των Καβς (128-113) επί των Γκρίζλις.

Ο κόουτς της Νέας Υόρκης, Τομ Τιμποντό στο ματς με τους Λέικερς επέλεξε να τοποθετήσει τον Αρ Τζέι Μπάρετ σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού στον πάγκο. Ουσιαστικά δεν τον ενεργοποίησε στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, ούτε στην έξτρα περίοδο. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/2) όμως, ο Μπάρετ δεν άφησε περιθώρια στον προπονητή του. Με τον τρόπο που αγωνίστηκε του εξήγησε πως η θέση του είναι πάνω στο παρκέ. 

Τελείωσε το ματς με 30 πόντους και χάρισε μια σπουδαία νίκη (106-104) τους Νικς απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ. Η ομάδα της Νέας Υόρκη που τελείωσε τον Γενάρη με ήττα και ξεκίνησε επίσης με ήττα τον Φλεβάρη, αυτή τη φορά τα κατάφερε και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 27-25. Για να κρατηθεί σε τροχιά play-off χρειάζεται πίεση. Το Μαϊάμι (29-23) το ξέρει επίσης καλά… 

Κλίβελαντ - Μέμφις: 128-113

Ο Μίτσελ έμπλεξε σε τσακωμό με τον αδίστακτο Μπρουκς

Το Κλίβελαντ νίκησε εύκολα το Μέμφις με 128-113, αλλά δεν έφυγε ικανοποιημένο από το γήπεδο. Ειδικά ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν έξαλλος. Το πρόβλημά του αφορά τον γκαρντ/φόργουορντ των Γκρίζλις, Ντίλον Μπρουκς. «Έχουμε δει αρκετά από αυτόν πλέον», είπε. «Παίζει βρώμικα και κανονικά δεν θα έπρεπε να του επιτρέπεται να αγωνίζεται με αυτόν τον τρόπο». 

Aγωνία για Ντόντσιτς στη νίκη του Ντάλας - Ανατροπή για τους Λέικερς! (vids)
NBA

06:55 - 03.02.2023

Aγωνία για Ντόντσιτς στη νίκη του Ντάλας - Ανατροπή για τους Λέικερς! (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 10 πόντους στην τελευταία περίοδο και 26 συνολικά οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη (112-111) επί των Πέισερς στην Ιντιάνα - Το Ντάλας είδε τον Λούκα Ντόντσις να εγκαταλείπει, αλλά νίκησε (111-106) τους Πέλικανς.

Ο Μπρουκς, είναι χαρισματικός αμυντικός, αλλά πολλές φορές το παρακάνει. Χτύπησε εκτός φάσης τον Ντόνοβαν Μίτσελ, τον οποίο είχε ταλαιπωρήσει με την άμυνά σου σε όλο το ματς. Τον περιόρισε στους 6 πόντους με 2/11 σουτ, μέχρι που τον χτύπησε ύπουλα όταν τον βρήκε... εύκαιρο. Αποχλήθηκαν και οι δύο 5 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με το σκορ στο 81-76. 

Οι Καβς πάντως, τα κατάφεραν με τον Ντάριους Γκάρλαντ να καλύπτει τα κενά και να σταματάει στους 32 πόντους, ενώ ο Σέντι Οσμάν για μία ακόμα φορά φέτος εντυπωσίασε ερχόμενος από τον πάγκο και προσφέροντας 21 πόντους. 

Το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν του έκανε και ο Ρίκι Ρούμπιο. Ο Ισπανός, ο οποίος έχασε σχεδόν το πρώτο μισό λόγω του τραυματισμού του είχε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα και 4 ασίστ σε 21 λεπτά. 

Οι Γκρίζλις είχαν για πρώτο σκόρερ τον Ντέσμον Μπέιν (25 πόντοι), ακολούθησε ο Τζα Μοράντ (24 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ενώ ο Σέντι Αλντάμα έπαιξε στην πρώτη πεντάδα (αντί του Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ) και είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.