Η Αργεντινή νίκησε τη Χιλή παρά τον τραυματισμό του Βιλντόζα και παίζει τελικό με τις Μπαχάμες (vid)

Φακούντο Καμπάτσο

i

© photo by Marcelo Endelli / Getty Images / Ideal Images

Η Αργεντινή νίκησε τη Χιλή παρά τον τραυματισμό του Βιλντόζα και παίζει τελικό με τις Μπαχάμες (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 20.08.2023

Με πρωταγωνιστές τους Γκάμπριελ Ντεκ και Φακούντο Καμπάτσο, η Αργεντινή που είδε τον Λούκα Βιλντόζα του Παναθηναϊκού να τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα, επικράτησε της Χιλής (87-79) και θα παίξει με τις Μπαχάμες των ΝΒΑers Χιλντ, Έιτον και Έρικ Γκόρντον στον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, πριν καν συμπληρωθούν τρία αγωνιστικά λεπτά, ο Λούκα Βιλντόζα χτύπησε και αποχώρησε από το παιχνίδι. Υπέστη, σύμφωνα με τα πρώτα... δείγματα, έναν σπασμό στον προσαγωγό και για να αποφευχθεί η περίπτωση της θλάσης δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά και το πιθανότερο είναι να απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα της Αργεντινής

Παρόλα αυτά, οι συμπαίκτες του και ειδικά οι δύο σταρς της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκάμπριελ Ντεκ και ο Φακούντο Καμπάτσο οδήγησαν τους υπόλοιπους μέχρι τη νίκη με 87-79 επί της Χιλής. Ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος είχε στη στατιστική του ένα εντυπωσιακό double double με 17 πόντους, 12 ασίστ και μόλις 2 λάθη.

Ένα αποτέλεσμα που προώθησε τους Αργεντίνους στον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά. Εκεί όπου θα συναντήσουν τις Μπαχάμες τρων τριών NBAers: ΝτιΑντρέ Έιτον, Μπάντι Χιλντ και Έρικ Γκόρντον. Όποιος επικρατήσει θα πάρει την πρόκριση για στο επόμενο επίπεδο. Δηλαδή, το προολυμπιακό τουρνουά και οι Μπαχάμες πλέον δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Έχουν κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και στην τελευταία παράστασή τους κόντρα στην Ουρουγουάη επικράτησαν με 78-62, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Χιλντ των Ιντιάνα Πέισερς (17 πόντοι), ενώ οι δύο παίκτες των Φοίνιξ Σανς είχαν μαζί 21 πόντους: Ο Γκόρντον πρόσθεσε 13 και άλλους οκτώ ο Έιτον. 

O Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε: «Μέσι, σεβασμός!»
NBA

09:14 - 20.08.2023

O Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε: «Μέσι, σεβασμός!»

Είδε την ομάδα του Νάσβιλ, στην οποία κατέχει μετοχές, να χάνει τον τίτλο από την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αφού πρώτα υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Αργεντίνου, μετά εξήγησε πως «θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί από ποτέ»

Η Αργεντινή μετά τον... σοκαριστικό αποκλεισμό της -πριν από μήνες- από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο μετέχει αντ' αυτής η Βενεζουέλα, δείχνει αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στα μεγάλα τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού (2024) αποτελούν μεγάλο κίνητρο. Προς το παρόν προετοιμάζονται για το δυναμικό ματς με τις Μπαχάμες χωρίς να υπολογίζουν στον Βιλντόζα