Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ: Πρώτη, αήττητη και στους 16 η Ένωση

Μπεν ΜάκΛεμορ

Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ: Πρώτη, αήττητη και στους 16 η Ένωση

Χρήστος Τσάλτας 21:09 - 05.12.2023

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου της, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο ρεκόρ της στο BCL.

Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του ομίλου ήταν σημαντικό για την ΑΕΚ. Η Ένωση ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Δ' Ομίλου του BCL, διατηρώντας παράλληλα το νικηφόρο σερί της. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των παικτών του Ζοάν Πλάθα, που έφτασαν εμφατικά στη νίκη.

Η Ένωση έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα και πέτυχε τον πρώτο -χρονικά- στόχο της για τη φετινή σεζόν, καθώς θα ολοκληρώσει τον όμιλο στην πρώτη θέση, ό,τι κι αν γίνει στην αναμέτρηση της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, στην Γερμανία.

Όσο για την επόμενη φάση, η ΑΕΚ θα βρει στον δρόμο της την πρωτοπόρο του όγδοου ομίλου, που αυτή τη στιγμή είναι η Ντερτόνα που μετράει ρεκόρ 4-0 και δύο νικητές από το Play-In. Πιο συγκεκριμένα ο νικητής του ζευγαριού της ομάδας που θα τερματίσει δεύτερη στον πρώτο όμιλο και τρίτη στον δεύτερο και την δεύτερη του έκτου ομίλου με την τρίτη από τον πέμπτο.