Η Ελλάδα υποδέχεται τη Σερβία για τα «παράθυρα» και ο Tζορτζ Πάπας θα κάνει ντεμπούτο με τη... γαλανόλευκη

Τζορτζ Πάπας

i

© Intime

Η Ελλάδα υποδέχεται τη Σερβία για τα «παράθυρα» και ο Tζορτζ Πάπας θα κάνει ντεμπούτο με τη... γαλανόλευκη

Sportal newsroom 12:05 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 24.02.2023

Ο κόουτς Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε τους δώδεκα για το ματς με τη Σερβία (Παρασκευή 24/2, 19:00), ανάμεσά τους βρίσκεται ο Τζορτζ Πάπας και ο ελληνοαμερικάνος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα.

Η Εθνική Ανδρών υποδέχεται την Παρασκευή (24/2, 19:00, Novasports Prime) τη Σερβία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Απομένουν άλλοι δύο αγώνες και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση του. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει από πλευράς Ελλάδας, αλλά οι Σέρβοι έχουν ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα δεν έχουν... εξασφαλιστεί και θέλουν μία νίκη είτε κόντρα στην Ελλάδα, είτε στο επόμενο ματς απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και την ομάδα θα καθοδηγήσει ο κόουτς Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο πρώτος προπονητής της Ντιναμό Βουκουρεστίου και άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην εθνική ομάδα, είχε καλέσει 17 παίκτες στην προετοιμασία για το ματς με τη Σερβία (και αυτό με τη Λετονία που ακολουθεί, την Δευτέρα 27/2), αλλά όπως ενημέρωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατέληξε στους δώδεκα που θα φορέσουν τα αθλητικά του και θα αγωνιστούν. Ανάμεσά τους και ο Τζοτζ Πάπας του Ολυμπιακού, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα. Αντίθετα, ο Δημήτρης Κατσίβελης του Κολοσσού έμεινε εκτός λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν θα λάβει μέρος ούτε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος της ιταλικής Πέζαρο. 

Με τους δύο τραυματίες και τους δύο που έμειναν κατ’ επιλογή κόουτς εκτός (ο Όμηρος Ντζήπογλου του Άρη και Γιώργος Τανούλης του Προμηθέα) η δωδεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Κώστης Γόντικας (ΑΕΚ), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Κουζέλογλου (Λαύριο), Βασίλης Μουράτος (Προμηθέας), Δημήτρης Μωραϊτης (Περιστέρι), Τζορτζ Πάπας (Ολυμπιακός), Νίκος Ρογκαβόπουλος (Μερκεζεφέντι), Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης), Γιώργος Τσαλμπούρης (Μπέτις), Δημήτρης Φλιώνης (ΑΕΚ), Μανώλης Χατζηδάκης (Κολοσσός), Νίκος Χουγκάζ (Περιστέρι).

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Λετονία (7-1)
2. Ελλάδα (5-3)
3. Σερβία (5-3)
4. Τουρκία (3-5)
5. Βέλγιο (3-5)
6. Μεγάλη Βρετανία (1-7)