Το ντέρμπι της Ιταλίας με... άλλη όψη: Η Euroleague παρουσιάζει το Βίρτους-Αρμάνι από την σκοπιά των διαιτητών (vid)

Το ντέρμπι της Ιταλίας με... άλλη όψη: Η Euroleague παρουσιάζει το Βίρτους-Αρμάνι από την σκοπιά των διαιτητών (vid)

Sportal newsroom 17:37 - 18.11.2023

Για ακόμα μια φορά η Euroleague πρωτοπορεί και βάζει τον κόσμο σε μια διαφορετική οπτική γωνία, αυτή τη φορά στο μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας, μεταξύ της Βίρτους Μπολόνια και της Αρμάνι Μιλάνο.

Η όγδοη αγωνιστική της Euroleague περιλάμβανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό ανάμεσα στην Βίρτους Μπολόνια και την Αρμάνι Μιλάνο, την περασμένη Τρίτη, στην Segafredo Arena. Το ντέρμπι της Ιταλίας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια σε όλη τη διοργάνωση, με την προσοχή να είναι τεράστια τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Για την Euroleague το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερη βαρύτητα και το έδειξε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του, όπου η ομάδα του Λούκα Μπάνκι κατάφερε να φτάσει στη νίκη, χάρη σε ένα κρεσέντο του Ίφε Λούντμπεργκ στην τέταρτη περίοδο.

Η διοργανώτρια αρχή μάλιστα φρόντισε να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του μπάσκετ να δουν την αναμέτρηση από μια διαφορετική γωνία. Κι αυτό γιατί παρουσίασε το παιχνίδι μέσα από τα μάτια του ενός εκ των τριών διαιτητών, του Κάρλος Περούγκα.

Για την ακρίβεια, παρουσίασε την POV CAM που ήταν στην στολή του έμπειρου Ισπανού διαιτητή και κατέγραφε αθέατες στιγμές του αγώνα. Ο Νικόλο Μέλι, μάλιστα είδε την κάμερα στη στολή του Περούγκα, λέγοντας χαριτολογώντας «έχεις κάμερα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Με την κίνηση αυτή η διοργανώτρια αρχή από την Βαρκελώνη βάζει τον κόσμο σε μια διαφορετική θέση, δίνοντας τη δυνατότητα να δουν ένα μεγάλο παιχνίδι της Euroleague από τη σκοπιά του διαιτητή, να παρατηρήσουν όσα βλέπει εκείνος, όσα συζητάει με παίκτες και προπονητές, αλλα και με τους υπόλοιπους διαιτητές που σφυρίζουν την αναμέτρηση.