Η φανέλα του Αντετοκούνμπο τέταρτη σε πωλήσεις στο ΝΒΑ, στην πρώτη θέση ο ΛεΜπρόν
i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Η φανέλα του Αντετοκούνμπο τέταρτη σε πωλήσεις στο ΝΒΑ, στην πρώτη θέση ο ΛεΜπρόν

Γιάννης Κουλουμπός • 12:03 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Μιας και ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της σεζόν έγινε η καταμέτρηση με τις πωλήσεις των εμφανίσεων μέσω του NBA store. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τοποθετήθηκε στο Νο 4, μία βαθμίδα πάνω από τον Λούκα Ντόντσιτς.

Στην κορυφή της κατάταξης με τις περισσότερες πωλήσεις φανέλας μεταξύ των ευρωπαίων που αγωνίζονται στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ξεπέρασε και τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς, που ήταν τέταρτος και τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς. Στο σύνολο των σούπερ σταρς του ΝΒΑ όμως, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, καθώς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς... πάτησε κορυφή και τον ακολούθησαν ο Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς. 

Η φανέλα του Greek Freak με το Νο 34 στην πλάτη πάντως έχει γίνει ανάρπαστη εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Τα ράφια των μπουτίκ αδειάζουν και οι νέες παραγγελίες είναι συνεχόμενες. Προφανώς οι πωλήσεις δεν αφορούν μόνο φιλάθλους των Μιλγουόκι Μπακς. Η λάμψη του καλύπτει όλο τον πλανήτη και οι θαυμαστές του προέρχονται από κάθε γωνιά. 

Στην κορυφή πάντως, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες παραγγελίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του «μαγικού πλανήτη» και του NBA store βρέθηκε ο ΛεΜπρόν στην 20η χρονιά του στο πρωτάθλημα. Πέρσι είχε... ηττηθεί από τον Στέφεν Κάρι αλλά φέτος επέστρεψε στο Νο 1. 

Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Βασιλιάς τη φετινή σεζόν κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, όταν τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου άφησε πίσω του τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Σίγουρα αυτή η κατάρριψη του στοιχειωμένου ρεκόρ συνέβαλε σε κάποιες χιλιάδες νέες παραγγελίες.