Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε τη σεζόν με ρεκόρ σαν του Τσάμπερλεϊν!

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@ photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε τη σεζόν με ρεκόρ σαν του Τσάμπερλεϊν!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:27 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 10.04.2023

O Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα μοναδικό ρεκόρ, το οποίο είχαμε να το δούμε από την εποχή του σπουδαίου Ουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Οι Μπακς τερμάτισαν στην πρώτη θέση, όχι μόνο της Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του NBA, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει μυθικά πράγματα και να είναι κομβικός στην πορεία της ομάδας του Μιλγουόκι. 

Μάλιστα τα απίθανα νούμερα που κατέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον βάζουν στην ίδια λίστα με τον σπουδαίο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν!

NBA Play Offs: Η διαδρομή των Μπακς και του Αντετοκούνμπο μέχρι το δαχτυλίδι - Ολόκληρος ο... χάρτης της post season
NBA

01:12 - 10.04.2023

NBA Play Offs: Η διαδρομή των Μπακς και του Αντετοκούνμπο μέχρι το δαχτυλίδι - Ολόκληρος ο... χάρτης της post season

To Μιλγουόκι θα αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα των play offs τον χαμένο του Μαϊάμι-Ατλάντα ή τον νικητή του Τορόντο-Σικάγο. Μετά θα συναντήσει τον νικητή της σειράς Καβαλίερς-Νικς και αν προκριθεί στους τελικούς της Ανατολής εκεί θα βρεθεί με τους Σίξερς ή τους Νετς, τους Σέλτικς ή τον έβδομο τoυ play in - Στη Δύση Κλίπερς και Ουόριορς πήραν τα εισιτήρια, οι Λέικερς παίζουν στα... μπαράζ.

Σε 63 αγώνες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέτρησε 31.3 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ, σουτάροντας με 55.3% στα δίποντα, 27.5% στα τρίποντα και 64.5% στις βολές.

Έτσι, έγινε μόλις ο 2ος με τουλάχιστον 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ και όλα αυτά με τουλάχιστον 50% στα δίποντα σουτ εντός παιδιάς.

Ο πρώτος, φυσικά, ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, με τον Γιάννη όμως να το κάνει ακόμα πιο εμφατικά, καθώς  Μόνο που ο Giannis είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει με ποσοστό που αγγίζει τουλάχιστον το 55%, με τον θρυλικό Τσάμπερλεϊν να έχει 53% στα εντός παιδιάς.

Η σχετική ανάρτηση από το NBA για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: