H Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόκτηση του Παπαγιάννη (vid)

H Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόκτηση του Παπαγιάννη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:04 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 15.07.2023

Μετά από πέντε διαδοχικές σεζόν στον Παναθηναϊκό και επτά στο σύνολό τους ο Γιώργος Παπαγιάννης αρνήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του και επέλεξε την προσφορά της Φενέρμπαχτσε, που ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την προσθήκη του Έλληνα σέντερ στο ρόστερ της.

Στην Κωνσταντινούπολη και υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Παπαγιάννης. O διεθνής σέντερ, άκουσε την πρόταση του Παναθηναϊκού, κατέληξε στην απόρριψη της και αμέσως προσανατολίστηκε στην αποδοχή της προσφοράς που έφθασε στα χέρια του από τη Φενέρμπαχτσε

Μάλιστα, ο τούρκικος σύλλογος ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτησή του και η υπογραφή του στο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με συνολικές αποδοχές στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ πέρασε ήδη στα λογιστήρια της ομάδας. 

Έτσι, μετά από πέντε διαδοχικές χρονιές με τα «πράσινα» και επτά συνολικά, καθώς στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε και πριν βρεθεί στο ΝΒΑ για τους Σακραμέντο Κινγκς (και με μία guest εμφάνιση στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) τη διετία 2016-2018 τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην πρώτη εκτός των ελληνικών συνόρων ομάδα, στην ευρωπαϊκού εδάφους καριέρα του. 

Μάλιστα, εκεί θα συναντήσει τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και δύο συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, τον Νικ Καλάθη και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η ελληνική παροικία της Πόλης αυξάνεται, εκτός βέβαια κι αν μειωθεί καθώς η περίπτωση αποχώρησης ενός εκ των δύο ελληνοαμερικανών δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα και αυτή η περίπτωση εστιάζεται κυρίως σε πιθανή απομάκρυνση του Καλάθη. 

Η Φενέρμπαχτσε πάντως, που προέρχεται από μία κακή σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας δεν κατάφερε να βρεθεί στο Final Four της Euroleague όπως αρχικά στόχευε, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν έφθασε καν τους τελικούς (αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Αναντολού Εφές του Αταμάν) αναζωογονεί κυρίως την front line της και μετά την απόκτηση του Σερτάκ Σανλί, ψηλώνει κι άλλο με τον Παπαγιάννη των 221 εκατοστών.

Γιαννακόπουλος: «Έτσι χάλασε το deal με Παπαγιάννη - Έχουμε συμφωνία με Ντόρσεϊ, δεν τον αφήνει η Φενέρ»
EUROLEAGUE

11:08 - 14.07.2023

Γιαννακόπουλος: «Έτσι χάλασε το deal με Παπαγιάννη - Έχουμε συμφωνία με Ντόρσεϊ, δεν τον αφήνει η Φενέρ»

Ο Παναθηναϊκός μέσω του ιδιοκτήτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ενημέρωσε για την πορεία και την οριστική εξέλιξη της υπόθεση του Παπαγιάννη και εξήγησε πως και γιατί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μένει στην Φενέρμπαχτσε παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους».

O Έλληνας σέντερ πάντως, είναι η τέταρτη μεταγγραφή της ομάδας, που έχει αποκτήσει ήδη τον 22χρονο ανερχόμενο γκαρντ, Γιαμ Μάνταρ, ο οποίος προέρχεται από μία παραγωγική σεζόν με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ λίγο μετά την συμφωνία με τον Παπαγιάννη, αλλά πριν την ανακοίνωσή της, παρουσίασε και τον Nέιτ Σέστινα. Τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ με το αξιόλογο μακρινό σουτ, τον οποίο πήρε από την Τουρκ Τέλεκομ