Η FIBA κατηγορεί τον Χένρι ότι έδωσε ψεύτικο δείγμα σε αντιντόπινγκ κοντρόλ
i

Euroleague

Η FIBA κατηγορεί τον Χένρι ότι έδωσε ψεύτικο δείγμα σε αντιντόπινγκ κοντρόλ

Sportal newsroom 18:00 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 26.01.2023

Ο Πιέρια Χένρι δεν περνάει τις πιο ευχάριστες μέρες της καριέρας του, αφού η FIBA έχει ανοίξει φάκελο για εκείνον, εξετάζοντας αν έχει «αποφύγει» έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Πιέρια Χένρι είναι και επίσημα ύποπτος για υπόθεση ντόπινγκ και πλέον το όνομά του είναι ένα από τα πιο συζητημένα του ισπανικού μπάσκετ.

H FΙΒΑ άνοιξε φάκελο για τον γκαρντ της Μπασκόνια με την ισπανική ομάδα να αναφέρει ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για διαδικαστικούς λόγους.

Το θέμα της ημέρας στο ισπανικό μπάσκετ θα έπρεπε να είναι το clasico της Euroleague, όμως η υπόθεση του Πιέρια Χένρι σχεδόν έχει σοκάρει τους Ισπανούς, οι οποίοι αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Ο Αμερικάνος γκαρντ ενημερώθηκε ότι η FIBA ερευνά αν έχει δώσει δείγμα ούρων από τρίτο ή συνθετικά ούρα, σε έλεγχο που του έγινε μετά από αγώνα.

Σε δημοσίευμά της η El Correo, σημείωνει το παραπάνω, επισημαίνοντας ότι την ώρα που στην Μπασκόνια δεν ανησυχούν, αν η κατηγορία αποδειχθεί αληθινή, ο Αμερικάνος θα τιμωρηθεί με πολυετή αποκλεισμό.

Οι Βάσκοι πάντως φαίνεται όντως να μην ανησυχούν, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κόουτς της ομάδας Χουάν Πεναρόγια στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Εφές. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο παίκτης έχει την υποστήριξη της ομάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό.

Πάντως, ο κόουτς σημείωσε ότι η Μπασκόνια έχει ήδη βγει στην αγορά για παίκτη, αφού κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει η διαδικασία της έρευνας για τον Χένρι.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Βιτόρια χάνει για κάποιο διάστημα ένα πολύτιμο «εργαλείο» της, αφού ο Χένρι ήταν από τους καθοριστικούς παίκτες της σε άμυνα και επίθεση.